Telstar 2 wint opnieuw in regenachtig Amersfoort

Na de winst van vorige week mag Telstar/Schoonderbeek 2 aantreden tegen buurvereniging ckv MIA. De ploeg uit Amersfoort wist eerder al ruim te winnen van HKC, dus de Hoevelakers weten dat ze aan de bak moeten. De aanvoerder van MIA (Thom Genuit) is bij Telstar een bekende ?

In de eerste helft gaat de wedstrijd gelijk op. Het komt geen één keer voor dat een ploeg meer dan 1 doelpunt uitloopt. Net als vorige week zijn doelpunten schaars. Dat heeft ook te maken met het wisselvallige weer. Naast behoorlijk pitte regenbuiten hebben beide ploegen last van windkracht 4. De wedstrijd wordt daarmee net zo wisselvallig als de weersomstandigheden. Het is duidelijk dat beide ploegen daar last van hebben, want de foutenlast is zowel bij Telstar als bij MIA hoog. Dit maakt dat het in de rust nog helemaal niet duidelijk is wie er met de winst vandoor gaat. Het is 5-5 als ze de droge kleedkamers opzoeken.

In de rust wordt besproken dat de afronding omhoog moet en er meer geïnvesteerd moet worden in looplijnen. MIA geeft veel druk op zowel de pass als het schot, dus Telstar moet daar een antwoord op verzinnen. Het team spreekt af om de aangeef meer te zoeken en om deze aangeef goed op elkaars looplijn te timen. Daarnaast komen bijna alle goals van MIA uit vrije ballen en korte kansen, dus daar moeten de Hoevelakers wat mee.

In de tweede helft vindt Jelle Wien als eerste het mandje, maar weet MIA opnieuw de gelijkmaker te scoren. Dan komt Telstar in een goede fase en weet drie keer op rij te scoren. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd laat Telstar de beste aanvallen zien van deze wedstrijd. Ze houden over op de rebound en weten de wedstrijd, net als vorige week, sterk uit te spelen. Het team wint opnieuw met niet al te mooi, maar blijkbaar wel effectief korfbal. En feit is: de beste wedstrijden moeten nog komen, want er zit nog veel meer in deze ploeg dan ze tot nu toe hebben laten zien.

Aankomende zaterdag krijgt Telstar 2 HKC Utrecht op bezoek. HKC heeft de afgelopen twee wedstrijden verloren, maar wordt absoluut niet onderschat. Het balletje is rond, zeggen ze toch?
Telstar 1 verwelkomt overigens welbekend Synergo 1. Weet u nog die goede wedstrijd thuis, vorig jaar tegen Synergo? Ze gaan dat uiteraard proberen te evenaren. U komt ons toch supporten?

14:00 uur Telstar 2 – HKC U 2
15:30 uur Telstar 1 – Synergo 1