ZKV neemt 2 punten mee

Telstar/Schoonderbeek 2 scoort afgelopen zaterdag één doelpunt meer dan Victum 3, eindstand; 7-6! Dan mag Telstar/Schoonderbeek 1 tegen ZKV 1. Zoals Cruijff zegt: “Het spel is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel spelen.” Lukt het Telstar om ‘simpel’ één bal meer door de mand te krijgen dan ZKV?

Na 5 minuten staat ZKV voor met 1-2. Telstar creëert veel kansen, maar de afronding lijkt nog lastig te zijn. Dan komt Telstar terug met 2-2 en hier houden zij niet op, want Lois de Korte en Carmen de Groot scoren binnen 2 minuten ook de 4-2. Verdedigend lijkt Telstar het lastig te hebben, want wat Telstar kan, kan ZKV ook. Met nog 13 minuten op de klok in de eerste helft staat het nu 4-6 voor ZKV. Lukt het Telstar om nogmaals terug te komen voor het einde van de eerste helft?

Er zijn mooie aanvallen te zien, helaas lukt het niet om ze af te ronden. Wanneer ZKV nogmaals scoort vindt Herman Egberts het een goed moment om een time-out aan te vragen. Hij brengt Timon Groen in het veld. Als de scheidsrechter fluit en het spel weer kan beginnen, maakt Joost Geluk de 5-7. Voor de rust lukt het ZKV om de afstand toch op 3 doelpunten verschil te leggen. De teams gaan de kleedkamer in met een ruststand van 5-8.

Na de rust moeten beide teams op gang komen. Pas na 7 minuten trapt ZKV het af met de 5-9, maar hierna volgt snel de 5-10. Telstar is goed aan het verdedigen, ze laten er maar 2 door in 10 minuten; en daar is niets mis mee! Telstar blijft vechten, het team laat lange en goede aanvallen zien, maar de bal wil nog niet door de mand vallen. Dan lukt het ZKV om hun 11e doelpunt te maken. Dan komt Esther Vermeij langs de aangeef, ze krijgt een strafworp mee. Ook na een time-out van ZKV houdt Vermeij haar hoofd koel; ze scoort de strafworp en zo is Telstar weer terug op een verschil van 5 doelpunten.

Op het moment dat ZKV hoopt uit te lopen met een vrijebal, komt Telstar weer terug en maakt Timon Groen de 7-12. Carmen de Groot zit in de flow en scoort een vrijebal; 8-12. Telstar maakt het dan toch spannend tegen ZKV. Nog 15 minuten op de klok, maar waar dit ons “Hoevelaaks kwartiertje” hoort te zijn, pakken de Zaandammers nu hun kans om weer uit te lopen; 8-13. Vanaf dit moment loopt ZKV snel uit. 8-13 naar 8-19 gebeurt in minder dan 10 minuten tijd. Het gat is nu te groot.

Rowan van Ginkel scoort de 10-19 en uiteindelijk lukt het mij, Britt Oosterbroek, ook om te scoren (?), waarmee ik voor Telstar de laatste van de 11 doelpunten scoor. De bal van Telstar moest vaker door de korf heen, want 11 doelpunten waren vandaag niet genoeg. Voor ZKV waren 19 doelpunten niet voldoende en in de allerlaatste seconde van deze wedstrijd gooien zij er dan ook nog de 20 in.

Volgende week spelen wij onze laatste thuiswedstrijd, van dit stuk van het veldseizoen, om 15.30 tegen ZKC! Wij hopen jullie hier langs de lijnen van het veld in Hoevelaken te zien en te horen!