Selectie KV Telstar

Telstar 2 maakt het onnodig spannend, maar wint in de slotfase van Victum 3

Er stond afgelopen zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma. Victum uit Houten kwam op bezoek en ze namen een heerlijk zonnetje mee. Na heel veel mindere wedstrijddagen, was het deze zaterdag een heerlijk korfbalweertje. Ook Telstar/Schoonderbeek 2 heeft de afgelopen weken mindere wedstrijddagen gehad. Ze konden wel weer een overwinning gebruiken. Maar Victum werd allerminst onderschat, want zij hadden eerder al verrassend gewonnen van Mia 2. In de voorbespreking werd Victum nog beschreven als een ploeg die veel druk wil geven, maar vanaf de eerste minuut bleek het tegendeel waar.

Victum speelt vanaf het eerste fluitsignaal alsof ze 5-0 achter staan en Telstar willen vertragen, want ze beginnen direct met achtervededigen. Telstar laat zich daar niet van door de wijs brengen en scoort er 2 op rij. Natuurlijk moet er bij de ploeg even geschakeld worden en gaat het “standaard oplossen” een paar keer mis, maar er is geen paniek. Even lukt het Victum om op gelijke hoogte te komen als Telstar vergeet te scoren (iets dat hun niet onbekend is). Maar een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, want door schoten van Casper en Max komt het team op voorsprong. De ruststand is 5-3.

Richting de rust ging Victum nog meer risico nemen en zakte ook bij het neerzetten van een aangeef in. In de rust bespreken de Hoevelakers dat ze dit moeten afstraffen door gewoonweg op 3 meter te gaan staan en het af te knallen. De teamgenoten spreken elkaar vertrouwen toe en geloven erin het publiek nog een mooie wedstrijd te geven. Echter zijn het de bezoekers die scherper uit de kleedkamers komen. Door het vertragende spel (en doordat Telstar verzaakt om het ‘af te maken’) komt Victum in deze taaie pot nog op voorsprong. Maar een strafworp van Eline zorgt ervoor dat ze op gelijke hoogte komen. Dan is het een tijd heel spannend, want het kan nu beide kanten opvallen. Telstar neemt geen genoegen met een gelijk spel en zijn duidelijk op zoek naar een overwinning. Dat lukt uiteindelijk door een mooie vrije bal van Marit die de wedstrijd op karakter heeft uitgespeeld. Een ouderwets spannend potje met een fijne uitslag voor de Rood-Witten, 7-6.

Doordat Exakwa 2 gelijk heeft gespeeld tegen HKC 3 kruipt het in de poule allemaal dichter naar elkaar toe. Alleen Swift 2 (die minimaal wint van MIA) loopt uit. HKC 3 komt volgende week op bezoek in Hoevelaken en die hebben tot nu toe wisselende resultaten laten zien. Want ze verloren de eerste wedstrijd ruim van MIA, maar speelden dus gelijk tegen oud-koploper Exakwa (die Telstar nog gaan tegenkomen dit seizoen). Telstar moet dus echt wel aan de bak. Graag horen we jullie aankomende zaterdag weer langs de lijn!

14:00 uur Telstar 2 – HKC (U) 3
15:30 uur Telstar 1 – ZKC 1