Willen jullie je allereerst even voorstellen? 

Sander: Ik ben Sander en 23 jaar oud. Inmiddels zit ik al ongeveer 18 jaar op korfbal en speel ik momenteel in S1.

René: Ik ben René, 23 jaar oud en ik woon op mezelf in Nijkerkerveen.

Wat doe je in het dagelijks leven? 

Sander: In het dagelijks leven werk ik als interim financial via Laudame Financials. In normaal Nederlands: bedrijven hebben hulp nodig op de afdeling Financiën en dan kom ik tijdelijk op de afdeling werken. Lekker afwisselend dus! In mijn vrije tijd staat korfbal op nummer 1 als hobby. Daarnaast hou ik van zaalvoetbal, gamen op de Xbox of een potje darten. Zolang het maar sportief en/of competitief is vind ik het eigenlijk al snel leuk.

René: Ik werk in Barneveld bij een accountantskantoor als junior relatiemanager. In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk te vinden in de sportschool of bij Telstar.

Wanneer zijn jullie bij Telstar terechtgekomen en hoe? 

Sander: Toen ik klein was wilde ik eigenlijk op voetbal maar mijn broer zat al op korfbal. Toen ben ik ook maar bij korfbal gaan kijken en sindsdien ben ik niet meer weggegaan.

René: Ik ben rond mijn 12de op korfbal gekomen. Mijn tweelingzusje zat toen op korfbal en ik heb toen eens meegetraind. Dit beviel mij zo goed dat ik later dat jaar besloten heb om ook te gaan korfballen bij Telstar.

Jullie korfballen allebei al heel wat jaren, wat maakt korfbal een leuke sport voor jullie? 

Sander: Korfbal is een teamsport, je moet goed kunnen samenwerken om te winnen. Daarnaast moet je persoonlijk je techniek, tactisch inzicht en fysieke fitheid continu ontwikkelen om beter te worden. Die verschillende factoren maken het als sport leuk voor mij. Daarnaast is het ook heel gezellig dat het een gemengde sport is!

René:Het op een hoog niveau spelen in teamverband is iets waar ik ontzettend veel plezier uit haal. Met zijn allen elke wedstrijd hard werken en proberen om de overwinning binnen maar daarnaast ook de gezelligheid die je met ze alle hebt na de wedstrijd. Het leukste vind ik het dan ook om te winnen, aangezien ik niet zo goed tegen mijn verlies kan.

Wat is jullie leukste korfbalherinnering? 

Sander: Voor mij is dat elke wedstrijd die je wint door hard te werken. Zo hadden wij in de C1 een jaar dat wij hoofdklasse speelden in de zaal. Dat was eigenlijk een maatje te groot voor ons, maar toch wisten we een wedstrijd te winnen wat het winnen dan extra mooi maakt.

René: Mijn leukste korfbal herinnering is toch wel het seizoen van 2017/2018 met de A1. Onder leiding van Joost en Arjan zijn we toen zowel op het veld als in de zaal ongeslagen kampioen geworden. 

In de vorige Orbit was er een interview met Wilbert van Dijk als nieuwe penningmeester. Sinds hij penningmeester is zijn jullie onderdeel van de Financiële Commissie. 

Dit is een nieuw concept. Wat houdt de Financiële Commissie in? Wat is er anders dan de voorgaande jaren? 

Sander/René: Voorheen bekleedde de penningmeester een bestuursfunctie met daarnaast nog een hoop werkzaamheden. Met het oprichten van de financiële commissie is eigenlijk de werklast verdeeld. Wilbert zal als eindverantwoordelijke aanwezig zijn bij bestuursvergaderingen en wij ondersteunen hem met de overige taken die daarnaast gedaan moeten worden. Door de oprichting van de financiële commissie is het mogelijk om over bepaalde onderwerpen te discussiëren en overleggen wat hopelijk zal zorgen voor betere besluitvorming voor de financiën van Telstar.

Jullie zijn dus onderdeel van de Financiële Commissie. Welke taken hebben jullie gekregen? Bij welke taken ondersteunen jullie de penningmeester? 

Sander: Wij verwerken in- en verkoopfacturen, boeken bankafschriften, romen de kas van de kantine af en proberen hier en daar wat processen in het Sportlinked systeem te optimaliseren.

René: Wij verzorgen de administratie elk kwartaal en proberen het administratiepakket te automatiseren zodat er telkens minder handmatige handelingen plaats hoeven te vinden.

Wat motiveert jullie om iets voor de club te betekenen? 

Sander: Wanneer je bij Telstar sport wordt er eigenlijk heel veel voor je geregeld. Het veld wordt onderhouden, je wedstrijden worden gefloten door iemand en je kan bijvoorbeeld een plate bestellen die iemand voor je bakt. Dit wordt allemaal gedaan door vrijwilligers en ik vind dat iedereen daarin iets moet betekenen voor de club.

René: Een club bestaat niet zonder vrijwilligers, daarom is het bevorderlijk dat iedereen een beetje doet zodat niet alle druk op een aantal mensen ligt. Daarom help ik graag bij een aantal taken bij Telstar. Het fijne aan de financiële commissie is dat je je tijd zelf kan indelen. Aangezien ik het druk heb met werk en sporten vind ik deze vrijheid top!

Bedankt. We zijn weer een stuk wijzer!