Telstar/Schoonderbeek 2 pakt de punten in Utrecht

Een wedstrijd die helaas bij velen nog in het geheugen gegrift stond, was de korfbalwedstrijd tussen Telstar/Schoonderbeek 2 en Synergo 2, die in de stromende regen verloren werd met een schamele 5-7. Nu dan eindelijk de kans om die wedstrijd te vergeten en punten te pakken in de terugwedstrijd, die voor de verandering onder een stralende zon plaatsvond.

De ploeg uit Hoevelaken kwam goed uit de startblokken en pakte al snel de voorsprong. Met een aantal goede schoten stond er al snel een stand van 0-3 op het scorebord. Maar ook Synergo wist de korf te vinden, waardoor de uitploeg de voorsprong niet verder uit kon breiden. De doelpunten vielen om-en-om, en met een stand van 5-7 zochten de teams de koelte en schaduw van de kleedkamers op.

In de rust werd afgesproken om bij de eerste aanval gelijk een doelpunt te maken. Dat liet Jelle Geluk zich geen twee keer zeggen, en hij scoorde direct de eerste twee aanvallen na rust met een afstandsschot. Deze voorsprong van vier punten wist Telstar/Schoonderbeek 2 lang vast te houden. Synergo 2 gaf zich echter niet zomaar gewonnen en knokte zich langzaam terug tot een stand van 16-18. Met nog enkele minuten te spelen was de spanning om te snijden. Het thuisteam wist in de laatste minuut nog een goal te maken, waardoor het 17-18 werd. Synergo zette alles op alles om met een laatste aanval de wedstrijd alsnog te winnen, maar wist de bal niet door de mand te krijgen. De eindstand was dus 17-18.

Volgende week speelt Telstar weer een thuiswedstrijd. Koploper Swift uit Amsterdam komt op bezoek. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, aangezien Telstar gebrand is om het verlies van de uitwedstrijd goed te maken. We hopen jullie allemaal langs de lijn te zien.

14:00 uur Telstar 2 – Swift (A) 2

15:30 uur Telstar 1 – Swift (A) 1