Telstar 1 goed van start in de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie

Met het kampioenschap op het veld in gedachten, werd er in de afgelopen weken voor het eerst weer in de zaal getraind. Telstar 1 mocht het in de voorbereiding opnemen tegen Woudenberg 1 en HKC (H) 1, beide partijen waren knokken met als eindresultaat toch 2 winstpartijen. De ploeg wist het goede gevoel vast te houden in de richting van de start van de zaalcompetitie.
Nu Telstar 1 zich in de zaal in de 2e klasse bevind, zal er uit een heel ander vat getapt moeten worden. Het dynamische spel kan nog steeds uitgevoerd worden, maar er zal veel meer geduld van de spelers verwacht moeten worden. Dit zal gelijk getest worden in de eerste wedstrijd tegen Revival 1. Onderschatten is iets wat er absoluut niet gedaan moet worden, want elke 2e klasse team kan prima korfballen. Daarom werd er met scherp ingeschoten en goed warmgelopen voordat de wedstrijd van start kon gaan. In de eerste paar aanvallen hadden beide partijen moeite met het vinden van de korf. Revival 1 was dan ook de eerste die de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Vervolgens kwam na wat moeilijke aanvallen toch de 1-1. Telstar 1 kon nog niet het spel spelen wat zij graag wilden, echter vielen de goals wat makkelijker dan bij Revival. De Hoevelakers wisten uit te lopen naar een 1-8 voorsprong, hier had de thuisploeg geen antwoord op. Mede door het missen van de vele strafworpen, vielen de goals niet. Telstar daarentegen wist wat makkelijker te scoren, waardoor er met een stand van 2-11 rust werd gehouden.
Er viel nog veel op te merken aan het spel van Telstar, vele schoten konden uitgesteld worden om tot een betere kans te komen. Daarnaast moest er meer het blok gebruikt worden om vrij te komen, met deze tips en wat extra positiviteit werd de wedstrijd weer hervat. De uitploeg kon verder gaan waar het was gebleven, de goals vielen iets gemakkelijker vanuit alle hoeken van het veld. Na vele dingen te proberen en het dynamische korfbal erin te houden, kwam de stand uiteindelijk uit op 5-23. Revival 1 wist minder weerstand te geven dan gedacht, waardoor Telstar 1 redelijk makkelijk de eerste 2 punten van het zaalseizoen heeft gepakt. De reeks van 6 overwinningen vanaf het veld en de oefenwedstrijden, kan goed doorgetrokken worden. Dit brengt de Hoevelakers op de 1e plaats in de poule. Zaterdag 18 november zal er in de Slag om 19.30 tegen KCD 1 gespeeld worden om deze 1e plek te verdedigen. U bent allen van harte welkom!