What about the love for “KV Telstar”… Tim

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag is Tim van Oosterom aan het woord,
speler uit het 4e van de zaalcompetitie

 

Was korfbal de afgelopen maanden verdwenen of ver naar de achtergrond geraakt?
Ja, korfbal hebben we met z’n allen de laatste maanden helaas moeten missen. Met name de zaterdagen heb ik gemist. Dat was toch altijd een dag gevuld met korfbal. Coachen en zelf een wedstrijd spelen, maar ook het sociale gedeelte. Na de wedstrijd met elkaar een drankje doen, naar het 1ste kijken, een plate eten met elkaar, ook dat wordt zeker gemist!

Hoe lang hebben jullie niet kunnen trainen in partijvorm?
Pfoe, dat loopt wel tegen het half jaar aan denk ik.

Wat heb je nu het meest gemist van het korfbalspelletje?
Niet zozeer het aanvallen of verdedigen op zich, meer de hele wedstrijdbeleving. Het voorbereiden, met elkaar proberen die punten te pakken.

Wat heb je eraan gedaan om wel in vorm en conditie te blijven?
Naast korfbal doe ik veel aan hardlopen, dat heb ik dus mooi door kunnen zetten de afgelopen tijd. Ik probeer zo’n 2x per week te gaan, daarnaast af en toe een workout en een beetje letten op wat je allemaal naar binnen stopt, zo is het aardig goed gekomen!

Hoe voelde het vandaag om weer een wedstrijdje te spelen, ook al is het onderling?
Ja, was tof! Juist omdat het onderling was toch ook weer veel mensen gezien na een lange tijd, er hing een goede sfeer en je kon merken dat iedereen het wel weer lekker vond om te spelen.

Hoe was het voor jou om in gemixte teams te spelen en wat heb jij ervan geleerd?
Leuk maar ook wennen, je merkt dat je niet op elkaar bent ingespeeld, wat vooral uit in wat passfouten. Leerpuntje is dan om je hoofd er goed bij te houden en niet teveel op de automatische piloot te gaan spelen.

Hoe wist je toch binding te houden met Telstar?
Ja, dat was nog wel aardig lastig. Al kon ik al eerder trainen geven aan de C2, waardoor je die binding toch een beetje houdt.  Het scheelt ook dat er nu volgens mij weer wat activiteiten bijkomen vanuit de TEC.

Heb je nog op een andere manier van korfbal genoten en hoe?
Nou eigenlijk niet.

Geloof je in de voortgang van de veldcompetitie zoals de KNKV dat voorstelt middels de routekaart? Wat is jouw gevoel daarbij?
Ik moet zeggen dat de routekaart mij onbekend was dus heb hem even opgezocht. Ik snap dat de Knkv iets van perspectief wil bieden en dat dit hun voorstel is, maar uiteindelijk zijn zij ook gewoon afhankelijk van wat de overheid en het rivm zeggen, zodra  er weer extra besmettingen bijkomen kan de routekaart weer in de prullenbak.  Daarom geloof ik in deze tijd niet echt in zo’n plan.

Reageer op de stelling: ‘Er is sprake van leeftijdsdiscriminatie omdat vanaf 27 jaar en ouder niet in partijvorm mag worden getraind’.
Discriminatie, discriminatie, dat vind ik wat ver gaan. Ik snap op zich dat het rivm en de regering ergens een grens willen trekken. Ze willen natuurlijk de besmettingen laag houden maar denk niet dat deze regel daar perse aan bijdraagt. Sporten is juist ook in deze tijd belangrijk om gezond en fit te blijven. Daarnaast sporten we buiten waardoor kans op besmetting minder groot is.

Wat wil je in het algemeen nog mee geven aan de lezers?
Nou lekker cliché, hou nog even vol en blijf gezond!!
Probeer daarnaast een beetje fit te blijven tot we weer helemaal mogen! Anders loopt straks iedereen te hijgen als een paard, en ontstaan er wachtrijen bij de fysiotherapeut vanwege de vele blessures. Daar heeft ook niemand zin in!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *