What about the love for “KV Telstar”… Eline

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag is Eline de Korte aan het woord,
speler uit de selectie van de zaalcompetitie

 

Was korfbal de afgelopen maanden verdwenen of ver naar de achtergrond geraakt?
Het echt zelf korfballen was voor mij op een gegeven moment wel naar de achtergrond verdwenen. Bij ons thuis schieten ze op zondagmiddag geregeld nog een balletje, maar ik korfbal liever ‘echt’. Gelukkig konden we genieten van de League en met een korfbalfamilie gaat het, zelfs als we niet zelf mogen korfballen, ook nog wekelijks over korfbal 😉

Hoelang hebben jullie niet kunnen trainen in partijvorm?
Pass ik door naar Duco en Britt, die hebben dat vast veel beter op een rijtje, haha. Het voelt in ieder geval echt heeeeel lang geleden

Wat heb je nu het meest gemist van het korfbalspelletje?
De gezelligheid, het wedstrijdgevoel, en qua spel eigenlijk alles 🙂

Wat heb je eraan gedaan om wel in vorm en conditie te blijven?
Ik heb het voor elkaar gekregen om zelfs zonder korfbal aan een enkelblessure te komen, dus heb de eerste korfbalvrije weken vooral veel stil gezeten, maar toen het weer kon heb ik een inhaalsprintje geprobeerd te maken dmv workouts via YouTube (min. 2 per week) en van Jordy. Voor mijn huisgenoten zal dat vast wat minder een feest zijn geweest met al dat gestamp, hahaha.

Hoe voelde het zaterdag om weer een wedstrijdje te spelen, ook al is het onderling?
Heerlijk, gezellig en goed, maar ook heel erg wennen. Ik heb soms het idee alsof ik in het veld sta om vlinders te vangen in plaats van te korfballen. Ik hoop dat we nog veel van dit soort oefenpotjes kunnen spelen om op die manier weer lekker in het wedstrijdritme te komen!

Hoe was het voor jou om in gemixte teams te spelen en wat heb jij ervan geleerd?
Gemixte teams vind ik altijd best wel lastig. Iedereen is een ander spelletje gewend en soms ken je je medespelers nog niet heel goed op korfbalgebied. Voor mij heel leerzaam, want zo oefen ik met schakelen en aanpassen en anticiperen in het spelletje. Wat kan ik doen als het even anders gaat of moet, zoals ik wil of gewend ben en hoe kan ik het beste reageren op wat de ander nu doet? Ik merk ook dat het voor mij een goede oefening is om eens tegen meiden uit een ander team te staan. Ik vind dat verdedigend een grotere uitdaging dan tegen de meiden van de selectie, omdat ik het veel minder goed kan inschatten.

Hoe wist je toch binding te houden met Telstar?
We hebben met een aantal meiden van de selectie bijna elke zaterdagmiddag een klompenpad gelopen, dat was super gezellig.

Heb je nog op een andere manier van korfbal genoten en hoe?
Jazeker, achter de TV! De wedstrijden van de korfbaleague staan bij ons de hele zaterdag op en ik kijk ze ook het liefste thuis, omdat iedereen daar vol spanning zit te kijken ondersteund door luid commentaar en ‘oehs’ en ‘aahs’. Via ‘billieballie’ ervaar jezelf dan ook nog eens een competitie gevoel.

Geloof je in de voortgang van de veldcompetitie zoals de KNKV dat voorstelt middels de routekaart? Wat is jouw gevoel daarbij?
Ja hoor, zeker! Ik kijk er graag positief tegen aan 🙂 Die routekaart geeft zoveel opties en mogelijkheden. We kunnen midden mei nog beginnen met de competitie, mits we ons 2,5 week van te voren ‘normaal’ kunnen voorbereiden, dat duurt nog best een hele poos!

Reageer op de stelling: ‘Er is sprake van leeftijdsdiscriminatie omdat vanaf 27 jaar en ouder niet in partijvorm mag worden getraind’.
Poeh, hier doe ik geen uitspraak over 😉 De leeftijd 27 zal vast ergens vandaar zijn getoverd. Ik hoop vooral dat alle 26-plussers snel weer mee mogen doen, zodat we bij de S1 en S2 weer lekker als volledige selectie kunnen partijen!

Wat wil je in het algemeen nog mee geven aan de lezers?
Aaahhh, dat vind ik altijd een lastige vraag! Geniet in deze tijd vooral van het feit dat we weer mogen korfballen, heb plezier en activeer elkaar! Straks gaan we gewoon weer met zijn allen keihard aan de bak voor nog meer plezier en prachtige resultaten!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *