What about the love for “KV Telstar”… Britt

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag is Britt van den Top aan het woord,
speler uit de selectie van de zaalcompetitie

 

Was korfbal de afgelopen maanden verdwenen of ver naar de achtergrond geraakt?
Bij mij viel dat nog mee moet ik zeggen. We hebben coronaproof kunnen trainen in de zaal en dat vond ik sowieso fijn. Zo houd je binding met elkaar en blijf je wel bezig. Ik miste de zaterdagen vooral. Online activiteiten zorgden er ook voor dat korfbal niet te ver op de achtergrond kwam te staan.

Hoelang hebben jullie niet kunnen trainen in partijvorm?
Zo, daar vraag je me wat. Volgens mij is dit sinds september/oktober, toen mochten we nog buiten korfballen. Toen is het redelijk abrupt gestopt en in de zaal hebben we helemaal geen partijen kunnen doen. Super jammer want ik vind het zaalseizoen stiekem wel leuker.

Wat heb je nu het meest gemist van het korfbalspelletje?
Ik mis de gezelligheid sowieso en gewoon de hele sfeer. Het toewerken naar een doel met elkaar als team. Ik houd van de hele zaterdag korfbal. Kijken bij andere teams, coachen, zelf spelen en samen afsluiten met een drankje. Gewoon het wedstrijdgevoel en het sociale ernaast mis ik het meest.

Wat heb je eraan gedaan om wel in vorm en conditie te blijven?
De work-out van Jordy wekelijks meegedaan. Zo had ik toch een vast moment in de week dat ik sowieso ging sporten. Meerdere uit de selectie en andere teams deden mee en dat geeft ook een soort gevoel van we doen wel nog iets samen. Ook skeeleren, tennissen en heel af en toe hardlopen 😉 Mountainbiken heb ik ook geprobeerd maar dat zal niet heel vaak meer gebeuren.

Hoe voelde het vandaag om weer een wedstrijdje te spelen, ook al is het onderling?
Super leuk sowieso, maar ook wel weer echt wennen. Verdedigend vind ik het vooral wennen. Ik vond het echt weer leuk een wedstrijdje te kunnen spelen maar het voelde ook een beetje gek na zo’n lange tijd

Hoe was het voor jou om in gemixte teams te spelen en wat heb jij ervan geleerd?
Leuk om een keer in andere teams te spelen. Het is ook wel wennen omdat je niet op elkaar bent ingespeeld. Je ziet in andere samenstellingen soms ook nieuwe kwaliteiten bij mensen of dat ze een andere ‘taak’ op zich nemen. Gewoon een gezellig potje ballen met elkaar.

Hoe wist je toch binding te houden met Telstar?
Trainen geven en mensen ook te blijven spreken. Buiten korfbal afspreken of wandelen. Met de meiden uit de selectie hebben we een paar keer gewandeld en zo blijf je elkaar toch zien. Ook online activiteiten zoals de pubquiz en bingo zijn dingen die voor mij belangrijk zijn. Ik denk dat het goed is iedereen te blijven betrekken. De clinic voor de jeugd vond ik ook ontzettend leuk en het weer zat ook mee 🙂

Heb je nog op een andere manier van korfbal genoten en hoe?
Trainen geven en lekker korfbal kijken. Vooral de Korfbal League kijken vond ik leuk. Soms dacht ik wel ‘ik wil ook zo graag’ maar het is leuk om op zaterdag lekker korfbal te kunnen kijken. Heb ook soms met teamgenoten gekeken en dat is toch heel leuk in deze tijd. De ‘BillieBallie competitie’ maakt het ook een stuk spannender.

Geloof je in de voortgang van de veldcompetitie zoals de KNKV dat voorstelt middels de routekaart? Wat is jouw gevoel daarbij?
Ik hoop echt dat de veldcompetitie nog doorgaat maar ik ben niet heel optimistisch in dat opzicht op dit moment. Ik denk dat de jeugd meer kans maakt om de veldcompetitie te hervatten. In de regio wedstrijdjes onderling spelen lijkt me ook leuk en geeft ook wedstrijdgevoel. Hoop vooral dat we na de zomer echt weer lekker aan de gang kunnen en ook in de zaal kunnen knallen. We zullen het gaan zien.

Reageer op de stelling: ‘Er is sprake van leeftijdsdiscriminatie omdat vanaf 27 jaar en ouder niet in partijvorm mag worden getraind’.
Ja, ik denk dat er wel sprake is van leeftijdsdiscriminatie. Ik denk dat bijna elke selectie van welke sport dan ook, hier last van heeft alleen kunnen we er niets aan doen helaas. Het is ontzettend jammer dat we niet als hele selectie kunnen partijen maar ik denk dat we samen een mooie middenweg hebben gevonden. Op maandag trainen we coronaproof met zijn allen en woensdag in partijvorm. Het is nu gewoon even niet anders en ik hoop dat we zo snel mogelijk weer met de hele selectie kunnen knallen.

Wat wil je in het algemeen nog mee geven aan de lezers?
Ik weet dat het lastig kan zijn in deze tijd om jezelf te blijven motiveren maar onthoud echt dat deze tijd ook voorbij gaat. Organiseer leuke activiteiten online zoals een quiz, stuur een kaartje naar je teamgenoten en blijf contact houden met elkaar! Kijk naar elkaar om 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *