What about the love for “KV Telstar”… Joost

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag is Joost Geluk aan het woord,
speler uit het 2e van de zaalcompetitie

Je hebt bijna een half jaar niet meer mogen trainen als senior. Hoe ben jij die tijd doorgekomen?
Door zelf zoveel mogelijk sport te blijven beoefenen. Ik ben meer gaan hardlopen, mountainbiken en work-outs te doen.

Nu mag je weer trainen, eerst in tweetallen, nu in viertallen. Hoe hou je je training nog een beetje leuk en wat kun je vooral voor trainingsoefeningen doen?
Gelukkig hoef ik geen training te bedenken want dat is toch behoorlijk lastig. Het is als speler wel weer fijn om iets te kunnen doen. Al zou ik natuurlijk graag meer doen. Het zijn vooral schotoefeningen met looplijnen die je nu doet.

Reageer op de stelling: ‘Er is sprake van leeftijdsdiscriminatie omdat vanaf 27 jaar en ouder niet in partijvorm mag worden getraind’.
Discriminatie is een groot woord, maar ik vind het wel pure onzin. Zeker als je bedenkt dat er andere mensen worden gevraagd om voor ons in te vallen. Het is frustrerend om iedereen te zien spelen en zelf aan de kant te staan.

Stel: Jij hoort vandaag dat je vanaf volgende week weer mee mag doen met onderlinge wedstrijden. Wat ga je als eerste doen?
Heel hard juichen en een aftelkalender maken!

Hoe heb jij je conditie op peil gehouden?
Door 4 keer per week een sportmoment te pakken. Wat je doet maakt dan minder uit als je vooral maar iets doet.

Hoe wist je toch binding te houden met Telstar?
Eerlijk gezegd is dat af en toe best lastig. Gelukkig kunnen we nu weer trainen en dat helpt natuurlijk. Daarnaast zijn een online bingo en de ’BillieBallie’ competitie natuurlijk erg leuk om nog iets met elkaar te doen.

Heb je nog op een andere manier van korfbal genoten en hoe?
Af en toe kijk in nog een potje korfbal league. Nu de playoffs er zijn ga ik dat vaker doen.

Je bent minimaal 27 jaar, dan behoor je een beetje bij de veteranen, blijkt nu  Wat is je mooiste overwinning bij Telstar?
Oef dat is een lastige. Een van de mooiste was toch wel de wedstrijd in de zaal in 2019 die we 25-24 wonnen door een schot van Lois in de laatste seconde. Ik ben de tegenstander even kwijt, maar de spanning, ontlading en collectieve aanpakken in die wedstrijd staat me nog goed bij!

Je bent minimaal 27 jaar, maar nooit te oud om te leren  Wat zou jij graag op korfbalgebied nog willen leren en waar vind jij dat je team nog wat in kan leren?
Je kunt je absoluut altijd verbeteren! Daarom blijf ik proberen om mijn schot te verbeteren en verdedigend steeds stabieler te worden. Als team vind ik dat het belangrijk is om de teambeleving goed te houden. Het mag scherp en hard af en toe, maar het is nooit persoonlijk. Dat zorgt ervoor dat je duidelijk kan zijn en tegelijk elkaar helpt beter te worden. Zo hebben Lois en ik wel eens een heftige discussie in het veld, maar analyseren we dat na de wedstrijd ook. Uiteindelijk lachen we er samen hard om.

Je bent minimaal 27 jaar, dan behoor je een beetje bij de oudsten van de club, en de meest wijze spelers toch?  Wat wil je als één van de meest ervaren speler meegeven aan de jongere generatie?
Blijft in jezelf geloven! Elke keer dat je een bal vangt, gooit of schiet is een moment om te leren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *