What about the love for “KV Telstar”… Alice

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag is Alice Bernard aan het woord,
supporter, vrijwilliger en verzorger.

 

Je bent supporter van Telstar omdat…
Ik vroeger altijd zelf gekorfbald heb en ik het nog steeds een leuk spelletje vind. Ook vind ik het leuk om naar de wedstrijden van S1, S2, S4 en het team van mijn zus te kijken, wanneer ik daar tijd voor heb.

Heb jezelf vroeger ook gekorfbald, zo ja bij welke club?
Ja, bij KV. Telstar.

Wat is je leukste herinnering aan korfbal?
Eigenlijk heb ik twee leuke herinneringen! Het begeleiden van een ploegje, samen met Bas & Coby en het vaak kampioen worden met S5/S6.

Heb je niet gekorfbald dan is het best lastig om het spel leren te begrijpen als supporter. Eens of oneens en waarom?
Eens, omdat de regels voor een leek best ingewikkeld kunnen zijn en dan begrijp je soms niet alles wat je ziet en wat er allemaal gebeurt.

Wat vind je het leukste aan het spelletje korfbal als supporter?
De spanning van het wedstrijdelement en dat het een samenspel is tussen dames en heren. Ook vind ik alles om de wedstrijd heen erg gezellig. Wat ik ook erg leuk vind aan korfbal is, dat er niet veel narigheid in en om de wedstrijden gebeurt. De sfeer is bijna altijd goed. Soms als het spannend is gebeurt er ook weleens wat, maar minder erg dan bij bijvoorbeeld voetbal.

Tijdens corona heb je al lange tijd niet langs de lijn gestaan. Hoe heb je dat ervaren?
Stil, saai en ik heb een lege zaterdag. Ik kan alleen oud papier naar Telstar brengen. In september 2020 heb ik voor het laatst tosti’s klaargemaakt voor de kantine.

Hoe kijk jij als supporter aan tegen de vereniging van ‘KV Telstar/Schoonderbeek’?
Ik vind het een gezellige club en ik voel mij er thuis!

Beoefen jezelf nog een sport, zo ja welke?
Sinds kort beoefen ik Walking Korfbal en dat vind ik erg leuk en gezellig, want na afloop drinken wij gezellig een drankje. Voor de tweede lockdown natuurlijk, want sinds het eind van de veldcompetitie is er geen Walking Korfbal meer geweest!

Stel: ‘morgen worden alle maatregelen opgeheven, wat ga jij als eerste doen’?
Uit eten met mijn broer en twee zussen. Een dikke knuffel geven aan mijn neefje en nichtjes! Naar het korfbalveld gaan om wedstrijden te kijken en op het terras te zitten met een drankje, samen met iedereen die ik ken. En natuurlijk als Arno tostibroden nodig heeft… tosti’s voor de kantine maken.

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit stukje?
Iedereen nog even vol houden, er komt echt een tijd dat alles weer kan en mag.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *