What about the love for “KV Telstar”… Anita & Wim

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag zijn Anita & Wim Hopman aan het woord.

 

Jullie zijn de ouders van…
Wij zijn de ouders van Bas, spelend in ‘het eerste’.

Jullie staan al jaren bijna wekelijks langs de lijn. We zien dit niet alle ouders doen, waarom kiezen jullie hiervoor?
We staan niet wekelijks langs de lijn – alleen wanneer Bas (en/of eerder Anke) moe(s)t spelen. Zij zitten al vanaf de F’jes op korfbal (bij Telstar) en hebben het daar altijd enorm naar de zin (gehad). Anke is een paar jaar geleden naar Odik ‘verhuisd’ en sindsdien moeten we onze supporter-energie en -ontmoetingen op de zaterdag verdelen over beide clubs. Tenminste, toen erin dat (voor ons gevoel) grijze verleden nog daadwerkelijk werd gespeeld en toen er nog publiek op het terrein welkom was. Ook in dat opzicht verlangen we enorm naar het einde van alle corona-maatregelen!

Wat is je leukste herinnering aan Telstar?
Leukste herinnering…hmmm. Er is eigenlijk niet één leukste herinnering: er zijn er zoveel! Al die leuke filmbeelden van toen ‘ze’ nog in de C1 speelden; de gezellige ambiance in een volle sporthal; de heerlijke biertjes op het terras van de vereniging; de ontmoetingen met andere toeschouwers; de vreugdes en teleurstellingen van de gewonnen maar net zo vaak verloren wedstrijden; de wij-zijn-één-grote-familie sfeer; de waslijn vol rode shirtjes; het gekakel van de kids in de auto wanneer we weer door Toos ingepland waren om te rijden; al die keren dat de zon door de wolken piepte tijdens een koude en verregende wedstrijd. Stuk voor stuk ‘onze leukste herinneringen’!

Reageer eens op de stelling: ’Korfbal is voor meiden en mietjes’…
‘Korfbal voor meiden en mietjes’….?! Als er één sport is waar atletisch vermogen, conditie en ‘samen’ gecombineerd wordt met een enorm en breed spelinzicht, dan is het wel korfbal! In een mix van bewegers haal je ze er zo uit: de jongens en meiden die korfballen. Beweeg- en balvaardig, snel, slim & vrijwel onverslaanbaar. (En dat zegt een sportdocent, redactie)

Welke korfballer is voor jou een voorbeeld en waarom?
Welke korfballer voor ons ‘een voorbeeld’ is…? Dat zou in onze ogen een persoon moeten zijn die de vele en verschillende kwaliteiten die iemand tot een steengoede korfballer kunnen maken in zich verenigt. En dan dringt zich voor ons de persoon van Arjan van Leijenhorst op: altijd fanatiek, altijd sportief, altijd respectvol richting tegenstander en wedstrijdleiding, altijd een stimulans voor (en oppepper van) zijn teamgenoten, altijd sterk onder de paal, niet persé een schutter maar desondanks altijd wel puntjes meepikkend. Wat een topper – wedstrijd na wedstrijd een genot om naar te kijken!

Welke korfbalclub ben jij fan van en waarom?
We zijn niet direct fan van één club. Natuurlijk is (en was) Telstar altijd ons ‘kluppie’, maar nu Anke alweer een aantal jaren bij Odik speelt, verdelen we onze fan-energie. Maar verder dan dát…? Nou, nee.

Wat we belangrijk vinden om te zien als supporter?
Misschien kunnen we daarvoor het beste verwijzen naar ons antwoord op vraag 5. Met als belangrijke toevoeging dat dat allemaal ook zou moeten gelden voor ons als toeschouwer: natuurlijk ‘zijn we voor Telstar!’, maar dat mag een sportief én verbaal respect voor zowel de bezoekende club als voor de zijn of haar best doende scheidsrechter niet/nooit in de weg staan (wat ons betreft).

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit stukje?
Wat we nog zouden willen zeggen tegen de lezers van dit stukje? Hopelijk zien we elkaar nog het aankomende buitenseizoen: genietend van het zonnetje, het biertje, het scoren, de actie, de geniale onderschepping, het ‘met en voor elkaar’, van de high-five’s maar net zo goed van de teleurstellingen soms. Om als vanouds weer voldaan huiswaarts te gaan. Telstar…!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *