Hoe lang ben je al lid van Telstar?

Ik ben nu ongeveer twee jaar lid van Telstar en dit jaar wordt het derde jaar.

Hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met korfbal en Telstar?

Ik had korfbal al eerder gedaan met schooltoernooien en vond het toen ook al een leuke sport. Ik had ook gehoord dat klasgenoten hierop zaten. Ik ben het eerst echt in aanraking gekomen met korfbal toen ik van voetbal af was gegaan. Na lang besproken te hebben welke sport ik toen kon doen vielen de namen zoals: badminton, tennis etc. Toen viel uiteindelijk de naam: Korfbal. We zijn wezen kijken of ik me aan kon melden en bij de eerste training klikte het meteen. De positieve sfeer, het leuke team en de uiteindelijke allereerste wedstrijdgoal! 

Wat vind je leuk aan korfballen?

Ik vind de positieve sfeer, het leuke team, de coaches, de clinic en nog veel meer leuk!

Wat vind je moeilijk?

Op dit moment zou ik niet zo makkelijk iets kunnen bedenken wat ik moeilijk vind. Dus we houden het voor deze keer even op niets. 

Wat vind je leuk aan de B3?

Leuk team, het pushen om de beste te zijn en natuurlijk mijn medespelers. 

Wat is je leukste gebeurtenis met korfbal?

Mijn allereerste doelpunt. Ik vergeet dat moment niet meer. Ik herinner me nog elke stap, gedachte en uiteindelijk het schot, wat toevallig mijn moeilijkste punt was op dat moment, een doorloopbal!

Wat wil je dit jaar bereiken?

Dit jaar zou ik graag willen bereiken om te streven naar een hogere klasse, dus misschien wel de B1! Natuurlijk gaat dat niet zomaar, dus ik probeer me er goed op voor te bereiden en nu in de B3 nog veel te leren!

Mis je de wedstrijden? Waarom?

Jazeker, de wedstrijden vind ik altijd het leukste van een sport. Om je eigen “skills” uit te proberen op een speler van een ander team. Soms gaat dat goed en soms ook niet. Maar hoe dan ook, je leert er altijd van!

Doe je nog activiteiten bij de club? 

Ik help bij het oud-papier samen met mijn vader! We hadden besloten onszelf ervoor op te geven omdat het ook een bewustwording kan zijn dat je goed je best doet voor de club!

Tot slot

Als laatste zou ik iedereen die dit leest, korfballer of niet korfballer graag willen vertellen dat ik korfbal een hartstikke leuke sport vindt en dit zeker zou willen aanraden aan mensen die misschien een sport zoeken!

Korfbal je zelf ook of heb je gekorfbald?

Nee, heb ik nooit gedaan. Ik was meer in de zaal te vinden met een badminton-racket.

Wat vind je leuk aan Telstar?

Het familiaire karakter. Het is een mooie vereniging waar iedereen mag zijn wie hij of zij is. Er is een positieve strijd vibe merkbaar die ook zeker in de wedstrijden naar voren komt, waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt. Het gaf toen wij er kwamen een gevoel van erbij te mogen horen.

Wat vind je leuk aan korfbal?

Ik heb korfbal altijd gezien als een sport die eigenlijk te weinig aandacht vanuit de media krijgt. Wanneer er in AHOY een finale was zag ik teamspirit en gedrevenheid. Het gaat erg snel met veel piekmomenten omdat er snel gescoord wordt. Qua regels had ik een kleine basiskennis, maar deze is door de jaren heen flink veranderd. Hier kwam ik dus gedurende de wedstrijden meer en meer achter. Ik heb bijvoorbeeld moeten wennen aan het roepen van ‘partij’ tijdens een wedstrijd. Maanden later begreep ik wat hier de reden van was. 

Hoe ziet een wedstrijd zaterdag eruit?

Het is het activeren van Noah om op tijd te zijn en samen naar het veld te kunnen gaan. Ik spreek nu bijna over momenten in het ‘verleden’ omdat de omstandigheden het hebben veranderd. Dit vind ik jammer omdat zo de verbondenheid minder lijkt. 

Bij het verzamelen merk ik de positieve sfeer in het team en deze zet zich door, wanneer er bijvoorbeeld een uitwedstrijd is, in de auto. Op de terugweg wordt er dan teruggekeken, met alle opmerkingen van dien, maar er wordt al snel gekeken naar de volgende wedstrijd.

Doe je nog activiteiten bij Telstar en waarom?

Ik help volgens schema bij het inzamelen van oud-papier. Ik heb dit besproken gehad met Noah en gezegd dat ik dit wil doen maar dat hij daarbij ook aanwezig is. Besef bijbrengen als het om inzet voor je club gaat. 

Raad je anderen aan om bij Telstar te komen?

Jazeker. Zoals eerder gezegd vind ik het onderling samenzijn erg positief en ik heb het gevoel dat er respect is naar elkaar binnen de vereniging.