Allereerst hoe is het met je?

Het gaat goed met mij. Ik heb mijn leven goed op de rit.

Hoe ben je bij Telstar terechtgekomen en hoe lang is dit geleden?

Ik wilde graag op een sport. Klasgenoten van mij zaten op korfbal en vertelden daar altijd leuke verhalen over. Ook had ik gehoord over schoolkorfbal en dat leek mij superleuk. Ik ben toen ergens in groep 3/4 op korfbal gegaan en kwam dus zo bij Telstar terecht. Ik begon in de E3 en dat is nu ongeveer 13 jaar geleden.

Heb je nog andere familieleden die korfballen? 

Mijn achternaam is Van Doornik. Mensen die mij een beetje kennen weten dan ook dat ik drie broertjes (Lukas, Daniël en Nathan), een zusje (Esther) en een nichtje (Emily) en twee neefjes (Dirk-Jan en Jan-Paul) die ook korfballen. 

Speel je ook weleens met of tegen je familieleden? Hoe vind je dit? 

Ik heb het allebei wel een keer gedaan. In het begin was het samen trainen met andere teams waar Emily in zat. Later heb ik nog samen met Lukas gespeeld in een team. En nu, met de onderlinge wedstrijden, moet ik wel eens tegen Lukas en Daniël. Samen spelen is leuk. Je weet van elkaar hoe je speelt en dat kan je gebruiken. Tegen elkaar is dan weer anders. Vaak is dat dan ook minder leuk, want dan moet er toch iemand verliezen.

In welk team zit je nu en hoe vind je dit team?

Ik zit nu in de A1. Ik vind het een superleuk en gezellig team. Ik heb veel lol en tijdens wedstrijden heb ik echt het gevoel dat we het samen doen. 

Hoe vind je het om weer onderlinge wedstrijdjes te mogen spelen? 

Ik vind dat heerlijk. Op de training spelen we wel tegen elkaar (in het team zelf). Maar om weer een wedstrijd te spelen is lekker. Samen als één team voor de winst gaan heb je meer tijdens een wedstrijd dan tijdens een training.

Wat kun je het beste op korfbalgebied? 

Weet ik niet precies. Ik heb van die dagen dat ik heel goed kan verdedigen en van die dagen dat ik goed kan aanvallen. 

Waarin wil je jezelf nog verbeteren?

Wat ik wel graag wil verbeteren is toch wel het voor verdedigen. Ik vind dat zelf vaak nog wel lastig.

Je geeft ook training aan een team, welk team is dit?

Ik geef samen met Bente en Lukas trainen aan de E3.

Wat vind je leuk aan dit team en trainen geven in het algemeen?

Ik vind trainen geven leuk omdat ik kinderen dan wat kan leren. Ik vind het dan ook leuk om te zien hoe ze beter worden. Het team dat ik nu ook train kan ik dat heel goed zien. De kinderen zelf zijn soms wat druk, maar dat vind ik juist wel gezellig.

Heb je naast korfballen nog andere hobby’s? Zo ja, welke? 

Ik kijk graag Netflix en Disney+ en ben soms creatief bezig.

De vraag van Rowan voor jou is: ‘Wat is je leukste korfbalherinnering tot nu toe?’

Ik ben ooit in de D1 kampioen geworden. We hadden in dat seizoen maar één tegendoelpunt. 

Dilemma’s (met korte toelichting)

Aanvallen of verdedigen? 

Aanvallen, omdat ik dan lekker mijn eigen ding kan doen.

Leukste onderdeel van de training? 

Oefeningen, als ik er wat van kan leren.

Zaal of veld? 

Veld: ik vind buiten speler veel fijner.

Mooie assist of zelf scoren? 

Mooie Assist: ik voel me daar altijd fijner bij op een of andere manier.

Vliegen of gedachtes kunnen lezen? 

Gedachtes kunnen lezen: ik wil wel eens weten wat mensen denken zonder dat ze het zeggen.

Bij elk zebrapad moet je galopperend als een zebra oversteken of bij groen licht mag je pas vertrekken als er achter je wordt getoeterd of gebeld? 

Bij groen licht mag je pas vertrekken als er achter je wordt getoeterd of gebeld. Ik wil dat wel eens meemaken. 

Aan wie wil je de veter doorgeven? 

Ik wil hem doorgeven aan Lianne Bos.

Wat is je vraag voor hem/haar? 

Wat is je grootste blunder tijdens het korfballen?