What about the love for “KV Telstar”… Brit

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag is Brit van Dunschoten aan het woord,
speelster uit de A1.

 

Hoe lang zit je al bij Telstar en speel jezelf nog, zo ja, in welk team?
Ik ben op korfbal gegaan toen ik 5 jaar was. Dus dat is nu al ongeveer 12 jaar. En ik speel zeker nog zelf, ik speel in de A1.

Wat is je leukste herinnering aan Telstar?
Ik heb veel leuke herinneringen aan Telstar maar denk dat de leukste de beslissingswedstrijd van het eerste was in 2018. Met z’n allen in de bus naar Nijeveen en met de winst terug.

Wat heb je het meest gemist het afgelopen jaar v.w.b. Telstar?
De competitie. Ik heb veel mogen doortrainen en trainen geven dus dat was heel leuk. Maar de competitie is wel echt iets wat ik heel erg mis. Aan het begin van het veld hebben we een veldcompetitie gespeeld en dat is wel iets waarvoor ik korfbal.

Welk team coach jij en waarom ben je een team gaan coachen?
Ik coach de E1. Ik ben gaan coachen omdat ik het heel leuk vind om kinderen dingen te leren. Ik vind het leuk om samen vooruitgang te boeken en dat ook terug te zien in wedstrijden. Ik krijg veel energie van trainen geven aan de kinderen.

Wat vind je het leukste aan coachen?
Ik vind denk ik het leukste om dus de vooruitgang te zien. Je kan kinderen zoveel bijbrengen en hoe leuk is het dan als ze zelf ook merken dat het beter gaat. Allemaal glimlachen van de kinderen dat doet me goed.

Wat vind je het moeilijkste aan coachen?
Het moeilijkste aan coachen vind ik denk ik als er geen resultaat gehaald word. Ik ben heel erg fanatiek en vind het dan altijd jammer als de kinderen niet presenteren terwijl ik weet dat ze het wel kunnen.

Je kunt op verschillende manieren korfbal spelen, wat voor soort spel vind jij het leukste?
Het leukste spel om te spelen vind ik denk ik toch om niet teveel na te denken. Gewoon lekker aanvallen en niet te veel gefocust zijn op patronen of iets. Gewoon lekker korfballen en samen resultaat boeken. Ik vind het ook altijd heel erg leuk om je tegenstanders mentaal uit te spelen. Je hebt soms gewoon tegenstanders die daar niet tegen kunnen en dat is dan altijd leuk om te doen.

Heb jij zelf ook een favoriete club of speler en waarom?
Mijn favoriete club is toch wel PKC. Waarom? Omdat ik het een leuk team vind met leuke en goede spelers. Ze maken van elke wedstrijd een feest, en ze zijn een heel sterk team. Ik heb zelf geen favoriete speler aangezien ik vind dat korfbal een teamsport is en dat je het samen moet doen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik studeer aan de Pabo in Zwolle.

Stel: ’morgen worden alle maatregelen opgeheven, wat ga jij als eerste doen’?
Ik zou heel veel willen doen maar denk dat ik als eerste een dagje naar een leuke stad zou gaan. Daar zou ik lekker gaan shoppen een terrasje pakken met vrienden. Dit is wel iets wat ik heel erg mis.

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit stukje?
Het wordt al veel vaker gezegd maar wees echt blij met de kleine dingen die je wel kan doen. Als je blijft denken aan alle dingen die je niet mag dan worden het lange weken. Ik blijf zelf overal hoop in houden. Ik hoop namelijk dat we toch nog een kleine veldcompetitie kunnen beginnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.