What about the love for “KV Telstar”… Mirjam

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag geven we het woord aan Mirjam Zwaan.
Speler uit de A2.

 

Hoe lang zit jij al op korfbal en waarom heb je voor Telstar gekozen?
Rond m’n 7e ben ik begonnen met korfballen bij Telstar. Mijn zus Eline zat er toen ook al een aantal jaar op en daarom leek het mij ook leuk om te proberen. Daarnaast zit korfballen in de familie: heel veel familieleden zitten of zaten op korfbal. Telstar was de meest logische keuze voor mij, omdat het goed te bereiken is. Daarnaast zaten er ook al meerdere vriendinnetjes van school ook op korfbal.

Wat is je leukste herinnering aan Telstar?
Mijn leukste herinnering aan Telstar, daar moet ik even over nadenken… Ik heb zo veel leuke herinneringen aan deze club. Toch denk ik dat de einddagen en de jeugdkampen mij het meest zijn bijgebleven. De sfeer, de gezelligheid en een grote groep mensen zorgden samen voor leuke dagen die ik niet zal vergeten.

Wat heb je het meest gemist het afgelopen jaar v.w.b. Telstar?
Veel verschillende dingen… Vooral de drukke zaterdagen en de feestjes. Ook het familietoernooi en het kamp mis ik.

Welke vrijwilligerstaak bij Telstar doe jij en wat is de reden dat je dit doet?
Sinds vorig jaar organiseer ik het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi samen met de commissie. Na maanden regelen en stressen komt eindelijk de dag en dan is het volop genieten. Het is leuk om te zien waar je de afgelopen maanden veel aan hebt gewerkt.

Reageer eens op de stelling: ’Korfbal is voor meiden en mietjes’?
Hier ben ik het niet mee eens!!!!!! Korfbal is zo nu en dan best een fysieke sport waar beide partijen volledig voor de winst gaan. Je moet echt wel strijden dus het is zeker geen meiden- of mietjessport.

Welke korfballer is voor jou een voorbeeld en waarom?
Om eerlijk te zijn kijk ik niet veel korfbal op hoger niveau, maar als ik dan zou moeten kiezen kies ik Sanne van der Werff. Ze komt vaak verrassend uit de hoek speelt op een manier dat je wilt blijven kijken. Ohja, en Annelie de Korte is natuurlijk ook m’n grote voorbeeld 😉

Welke korfbalclub ben jij fan van en waarom?
Ik denk PKC, maar dat is eigenlijk vooral omdat iedereen om me heen ook voor PKC is en altijd al is geweest, dus toen ben ik ook maar gevolgd. Niet heel origineel, ik weet het!

Wat is je eigen ambitie qua korfbal?
Mijn ambitie is vooral om steeds beter te worden, maar om nog steeds wel plezier te hebben in het spelletje. Het moet natuurlijk wel leuk en gezellig blijven.

Lukt het je deze periode een beetje ‘corona proof’ door te komen, waar geniet je van?
Dik een jaar later ben ik wel gewend aan deze manier van leven, dus ik heb nu zo wel mijn manieren om het wat beter te maken. We mogen gelukkig wel weer trainen en onderling wedstrijden spelen, dus dat is al een goede afleiding voor mij van school. Daarnaast skeeler ik een paar keer per week met vriendinnen om even bij te kletsen en in beweging te blijven.

Stel: ’morgen worden alle maatregelen opgeheven, wat ga jij als eerste doen’?
Goede vraag… Ik denk met heul veel mensen gewoon weer een feestje houden. Even met iedereen bijkletsen.

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit stukje?
Wat goeeed dat je zo ver bent gekomen!!! Haha nee verder heb ik eigenlijk niks te vertellen, doeegh!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *