What about the love for “KV Telstar”… Theodoor

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag geven we het woord aan Theodoor Schinkelshoek.
Speler uit de C1.

 

Hoe lang zit jij al op korfbal en waarom heb je voor Telstar gekozen?
Ik speel al vier en half jaar korfbal. Ik ben begonnen bij SKF in Veenendaal omdat alle kinderen uit de kerk daar zaten. Toen ik naar groep 7 ging zijn we verhuisd naar Hooglanderveen en omdat ik korfbal zo leuk vond keek ik naar een club in de buurt en dat was Telstar. Na de eerste training vond ik het een leuke club en daarom ben ik niet naar MIA gegaan maar naar Telstar.

Wat is je leukste herinnering aan Telstar?
Mijn leukste herinnering aan Telstar is mijn eerste kampioenschap.

Wat heb je het meest gemist het afgelopen jaar v.w.b. Telstar?
Wat ik het meest gemist heb is de competitie en de activiteiten.

Welke vrijwilligerstaak bij Telstar lijkt jou leuk of doe jij al?
Als vrijwilligerstaak zou ik de kangoeroes willen trainen omdat mijn zusje er ook zit en omdat ik het leuk vind om kinderen wat te leren.

Welke korfballer is voor jou een voorbeeld en waarom?
Mijn voorbeeld is Nik Van der Steen, een speler van Fortuna. Toen ik met de D3 naar een wedstrijd van Fortuna tegen PKC ging mocht ik met hem oplopen en die wedstrijd scoorde hij veel, maar Fortuna had wel verloren.

Van welke korfbalclub ben jij fan en waarom?
Natuurlijk Telstar, maar als het over de Korfbal league gaat dan is het Fortuna.

Wat is je eigen ambitie qua korfbal?
Ik wil nog een keer met mijn team hoofdklasse spelen en niet dat we de hele tijd verliezen. Verder wil ik later in de selectie spelen.

Lukt het je deze periode een beetje ‘corona proof’ door te komen, waar geniet je van?
Zoveel merk ik er niet van omdat ik bijna de hele week thuis zit. Op dinsdag als ik naar school mag moet je wel overal een mondkapje op. Mijn online lessen duren maar een half uur omdat mijn docenten vinden dat vijftig minuten achter de laptop zitten niet goed voor je is dus ik ben vaak al voor het middag eten klaar met de lessen. Ik geniet ervan dat we wel mogen korfballen.

Stel:’ morgen worden alle maatregelen opgeheven, wat ga jij als eerste doen?
Ik zou met mijn vrienden naar het centrum gaan en ergens wat gaan eten.
En met ons gezin op het terras gaan zitten.

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit stukje?
Ga lekker korfballen, maar wel ‘corona proof’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *