What about the love for “KV Telstar”… Arno

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag geven we het woord aan Arno van Oosterom.
Speler uit de S2 en nog veel meer..

 

Hoe lang zit jij al op korfbal en waarom heb je voor Telstar gekozen?
Dit jaar zit ik 44 jaar op korfbal en de reden waarom ik lid werd is nogal grappig: in 1977 had Telstar een overschot aan dames. Dames mochten alleen maar lid worden als ze een jongen meenamen. Wilma Roozenboom vroeg toentertijd aan mij of ik mee wilde en ik ben nooit meer weggegaan…

Wat is je leukste herinnering aan Telstar?
In 44 jaar bouw je natuurlijk ontzettend veel herinneringen op, ik zal me beperken tot een paar :

  • Het ontmoeten (1985) en trouwen met Ellen (1988);
  • Het maken en organiseren van de ChaoShow, de feestavonden en alle andere gekkigheid samen met Alex, Bas en Vincent (80’s en 90’s);
  • De pinkstertoernooien in Alfen aan de Rijn en in Wierden, toentertijd altijd mooi weer en mijn moeder kon mij altijd makkelijk vinden, ik was degene die rood licht gaf…;
  • Mijn eerste echte kampioenschap met junioren 3 (1983) in de zaal (1 van de wedstrijden wonnen we met 0-1!!, hahaha 1 doelpunt in de 2e helft);
  • De dropping ‘s nachts in Kootwijk, met een vrachtwagen vanuit locatie aan het Kerkepad (daar zaten we toen), de hele nacht in onbekend gebied gelopen (zo’n beetje rond 1984);
  • De gouden tijden aan de Sportweg in de TopTenT (het origineel) met Teunis en met echt gras;
  • Op sportief gebied is de mooiste herinnering het kampioenschap van senioren 2 in de zaal in 1989/1990. Dit hebben we gehaald in een beslissingswedstrijd op neutraal terrein. Een bus en nog meer aan Telstar toeschouwers en we wonnen een bloedstollende wedstrijd met 12-10 dacht ik. Wat een ontlading!! Toen werkte de omdraaibal ook al .

Wat heb je het meest gemist het afgelopen jaar v.w.b. Telstar?
Ondanks dat ik al ouder word (in mijn lijf), ben ik nog steeds gruwelijk fanatiek in de wedstrijd, dus ik mis de wedstrijden en dan niet alleen de 1e en de 2e helft, maar ook die 3e helft mis ik heel erg.

Je bent de ‘captain’ van de ‘Top tent’, vertel…
Tja, de TopTenT, daar ben ik ook eens ingestapt zo’n 20 jaar geleden, we draaiden toen op de horecadiploma van een neef van 1 van onze leden en het kabinet werd strenger… Dus heb ik mijn horecadiploma gehaald en na een jaar of wat met de commissie begonnen. Als ik aan deze commissie denk dan denk ik aan een kern van ontzettend trouwe mensen. Bianca en Richard bijvoorbeeld zijn al vanaf het begin in de commissie. Het is ook erg leuk om in deze commissie te zitten.
Het andere leuke is er voor te zorgen om samen met alle barmedewerkers het Telstarvolk en ook onze gasten van een natje en een droogje te voorzien en een leuke sfeer te bouwen!

Waar liggen je kwaliteiten v.w.b. het korfballen?
Mijn kracht ligt onder de korf, geef mij een paar goede spitsen en ik help ze om te scoren. En onder die korf kan ik natuurlijk mijn kleine balletjes meepakken waaronder de beroemde omdraaibal!

Je bent zeer goed bevriend met Sinterklaas😊, af en toe help je hem ook. Het sinterklaasfeest ben jij een grote voorstander van. Wat vind je er leuk aan en wat is je mooiste ervaring?
Elk Sinterklaasfeest is weer een feest, vooral met de kleinsten die nog heilig in Sinterklaas geloven en daar dan lekker in meegaan. Ook is het natuurlijk leuk de oudere aanwezigen aan te pakken. Mooie ervaringen zijn als we met de auto ergens naar toe moesten en dan de omstanders te zien, eigenlijk gelooft iedereen in Sinterklaas merk je dan.

Oude korfbalcomplex aan de Sportweg of nieuwe korfbalcomplex aan de Middelaarseweg… en waarom?
Een zeer moeilijk vergelijk, het oude complex had kneuterigheid, had knussigheid, had een vintage en 2e hands gehalte, elk feestje was krap en daardoor gezellig, we hadden hem bijna zelf gebouwd, verbouwd, geverfd en het had dus een historie. En echt gras voor echt werkkorfbal!
Het nieuwe complex heeft alles splinternieuw, alles professioneel, alles groots, alles mooi en van deze tijd, precies zoals we het willen en wees gerust ook nog steeds gezelligheid want daar hebben de inrichters wel voor gezorgd. Hier kunnen we onze gasten echt goed bedienen. En kunstgras is lekker snel spelen…
Maar de vraag welke van de 2, die kan ik niet beantwoorden (dat is Goudreinet met Pink Lady vergelijken).

Wat doe je in je dagelijkse leven?
In het dagelijkse leven ben ik senior Projectleider bij Stedin, onze afdeling zorgt ervoor dat iedereen in de provincie Utrecht die meer dan 5 woningen bouwt en minder dan 3MegaWatt aanvraagt van Elektra en Gas te voorzien.

Je woont aan de dijk met allemaal ‘Van Oosteroms’… hoe zit dat nu? Eén grote familie?
Nou woon ik niet aan de Koedijk, maar… inderdaad in de Zwarte Goorderweg is wel meer dan de helft in ons weggetje familie, lachen hè?!

Lukt het je deze periode een beetje ‘corona proof’ door te komen, waar geniet je van?
Het coronaproof lukt best hier op de Zwarte Goor, ruimte all over en wij zijn ook wel graag op ons zelf. Mijn werk kan ook prima vanuit huis. Genieten doe ik van de rust, geen files wanneer je toch een keer de weg op moet. Alleen de contacten van (korfbal) vrienden en collega’s die mis ik! En verder al het gedoe dat mag ook wel eens over zijn…

Stel: ’morgen worden alle maatregelen opgeheven, wat ga jij als eerste doen’?
Op vakantie naar een warm land, dat hebben we erg gemist, gewoon er even lekker uit…
Daarna een lekker potje korfballen als 27-plusser!

Heb je nog ideeën om de kantine, jouw ‘TopTenT’ nog leuker te maken? Kortom, waar droom je van?
Het belangrijkste vind ik om al onze gasten het naar hun zin te maken en daar voldoen we nu volgens mij goed in! Omdat ik dit zo leuk vind zou ik er graag iets meer tijd in stoppen. Vandaar dat ik ga stoppen met wedstrijdkorfbal op de zaterdag zodat ik vaker iets leuks kan doen op de zaterdag. Bijvoorbeeld net zoals in de tijd van Teunis: soep maken of een thema zaterdag of iets dergelijks.

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit stukje?
Nog effe volhouden mensen, alles waar we nu te vroeg mee beginnen, krijgen we later weer last van. En blijf lid, want als je nu weggaat ga je ons (Telstar) zeker missen.
En ik wil nog even zeggen wat een ontzettend leuk idee dit is (What about the love for KV Telstar and the ḱorball during Covid-19). Dit bindt de vereniging! Bedankt Arina, superleuk!!

Groeten
Arno

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *