What about the love for “KV Telstar”… Renske

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag geven we het woord aan Renske van Vliet,
spe(el)(st)er uit deB1.

 

Renske, sinds wanneer zit jij op korfbal?
Ik ben op korfbal gegaan toen ik 6 jaar was, ik kwam toen bij de F3. Het komt eigenlijk een beetje door mijn ouders, want die zeiden de hele tijd dat ik het eens een keertje moest gaan proberen, en toen ik mee ging doen vond ik het eigenlijk superleuk :). Ik heb ook op turnen gezeten, en toen heb ik dat een paar jaar samengedaan. Toen we twee keer in de week gingen trainen heb ik voor korfbal gekozen.

Je woont in Appel en kunt net zo snel naar ‘Revival’, ‘Odik’, ‘Sparta’, ‘Spirit’. Waarom heb je gekozen voor ‘Telstar’?
Ik ben naar Telstar gegaan omdat mijn familie daar ook bij speelt.

Je speelt in de B1, wat is je ambitie?
Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen, en ik wil daarom zo hoog mogelijk blijven spelen.

Waar liggen je kwaliteiten?
Dit vind ik altijd een moeilijke vraag, maar ik denk dan toch dat ik altijd aanspeelbaar ben, en ook in de aanval het spel verleggen door een diepe bal te gooien. Ook geef ik niet snel op ook al gaat het niet zo goed.

Wat wil je nog graag leren?
Ik zou graag nog wat meer willen schieten in de wedstrijden (ook een tipje voor mijn moeder :). Ik zou dan graag beter willen worden in de grote stap naar achter bij het schieten, want dan heb je meer tijd om hem erin te schieten (maar niet op de gekke manier van mijn vader:).

Je bent wel eens naar de finale van de korfbal league geweest in de ‘Ziggo Dome’. Hoe was dat voor je?
Ik vond het heel leuk om te zien, ik ging er samen met mijn moeder heen en we verbaasden ons allebei hoe snel het spel ging. Ook de hele show eromheen vond ik echt gaaf om mee te maken. 

Wat is je favoriete club en waarom?
Ik houd me niet heel erg veel bezig met de korfbal league, maar ik vind PKC een leuke club. Want toen ik nog in de D1 zat, mochten we bij de wedstrijd van PKC – KZ mee oplopen. En ook omdat ik er dus een keer bij was bij de finale, en de laatste finale ook heb meegekeken op de tv. Het spel dat ze spelen vind ik ook altijd leuk om naar te kijken. 

Wat is je favoriete speler en waarom?
Toen ik mee mocht kijken bij de wedstrijd van PKC – KZ vond ik Laurens Leeuwenhoek heel goed spelen, maar nu tijdens de laatste finale vond ik Sanne van de Werff ook echt heel goed spelen, omdat ze er heel veel heeft ingeschoten. 

Wat voor soort korfbalspel vind je het leukste om naar te kijken en om zelf te spelen?
De leukste wedstrijden om zelf te spelen vind ik dat het tot op de laatste minuut spannend is en dat we natuurlijk toch nog winnen. Het spel dat we spelen maakt mij niet heel erg veel uit, ik vind het vooral leuk als we precies op de goede manier verdedigen waardoor de tegenpartij niet meer weet wat ze moeten doen.  

Welke tegenstander vind je lastig?
Je zal het misschien niet snel zeggen, maar ik vind de wedstrijden tegen hele slome tegenstanders best wel lastig. Als de tegenstander heel sloom en saai speelt, dan spelen wij vaak ook slomer en saaier. Je wint dan vaak uiteindelijk wel maar ik vind het geen leuke wedstrijden. Ik vind natuurlijk de wedstrijden tegen mensen die twee koppen langer zijn ook erg moeilijk.

Welke tegenstander vind je het leukste?
Ik vind het leuk als we met z’n allen er keihard voor gaan en daar resultaat uit halen. Dus een snel en fanatiek spel. Ook vind ik het leuk om trucjes uit te proberen en de tegenstander helemaal in de war te brengen.

Heb je nog andere hobby’s?
Onze schaapjes hebben lammetjes gekregen, dus ik vind het leuk om met hen te knuffelen of om met mijn honden te spelen.

Welke school volg jij nu?
Ik zit nu in de derde klas van het Corlaer College op vwo, samen met Anouk van de Pol 🙂

Wat wil je later worden?
Om eerlijk te zijn heb ik nog niet echt een idee. Mijn moeder werkt bij een goed doel voor de mensen in ontwikkelingslanden, en dat zou ik ook wel leuk vinden. Ik denk dus meer in het buitenland.

Wat is je leukste herinnering aan Telstar?
Mijn leukste herinnering… oeh dat zijn er veel 🙂 De leukste vind ik dan toch het indoor Beach korfbal toernooi. Maar ook de teamuitjes vind ik altijd heel gezellig. Het kampioenschap in de D1 vond ik ook heel leuk, toen we dat vorige seizoen geen kampioen waren geworden door een oneerlijke scheids bij Mia, hebben we ons herpakt en lukte het seizoen daarop wel.

Stel: ‘morgen ben je de baas van Telstar, wat zou je dan willen veranderen’
Ik vind Telstar een hele leuke club dus ik zou niet echt iets willen veranderen. Oh wacht misschien is het wel leuk om allerlei verschillende kleuren ballen te hebben 🙂

Stel: ‘morgen worden alle maatregelen opgeheven, wat ga jij als eerste doen’?
Wat ik echt heel erg heb gemist is het ‘op vakantie gaan’. We hadden een hele leuke vakantie bedacht alleen kon die niet doorgaan, dus ik zou lekker naar het buitenland op avontuur gaan met z’n allen.

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit stukje?
Tja, ehm… Blijf er gewoon voor gaan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *