Een heel belangrijke commissie binnen Telstar is de Onderhoud & Beheer Commissie. Deze commissie bestaat uit Edwin van Dunschoten, Jarno van Essen, Stefan Kuijt, Cees Noorland en Wout Veldhuizen. Cees, Edwin en Wout en houden zich voornamelijk bezig met bouwkundige zaken en Cees is specialist met betrekking tot het buitenterrein. Jarno houdt zich bezig met de groenvoorzieningen en Stefan is de elektricien.

De eerste activiteiten van deze commissie begonnen al in 1986. De commissie bestond toen uit Edwin van Dunschoten (hij was toen nog maar 14 jaar oud), Bob Meijers en Wout Veldhuizen. Cees Noorland kwam er daarna ook snel bij en aan de Middelaarseweg kwamen ook Stefan Kuijt en Jarno van Essen erbij. Michel van de Coterlet is geen lid van de commissie maar ook al lang een trouwe hulp. Een commissie dus met hele trouwe leden!

Met welke werkzaamheden houden jullie je bezig?

We houden ons bezig met het onderhouden van de hele accommodatie (kleedkamer en kantine). Een gedeelte van het werk betreft schoonmaakwerkzaamheden zoals het schoonmaken van kleedkamers, de goten, zonnepanelen, reclameborden en dakbedekking. 

We zorgen er ook voor dat de apparatuur en installaties goed werken (zoals onder andere verwarming en water), we onderhouden het groen en we hangen nieuwe reclameborden op. 

We onderhouden ook contact met diverse onderaannemers (voor installaties, ramen wassen en dergelijke) en met de gemeente Nijkerk en andere verenigingen. 

Verder coördineren we alle activiteiten in de kantine. We organiseren energiezuinige maatregelen (zoals het plaatsen van de zonnepanelen en wellicht in de toekomst zonnecollectoren voor de warmwatervoorziening). 

En verder nog heel veel zaken om alles goed te laten verlopen.

(vervolg pagina 47) 

Waarom zitten jullie in deze commissie?

Jarno: Als je lid bent van een club hoort vrijwilligerswerk er ook bij. De groenwerkzaamheden die ik doe maken ook deel uit van mijn eigen werk. Dat maakt het leuk om op de zaterdagen dit werk ook voor de club te kunnen doen. 

Wout: Ik zit in deze commissie uit liefde voor de vereniging. We vinden het allemaal leuk om te doen en de sfeer onderling is top!

Wat is er leuk en minder leuk aan het werk?

Edwin: Het leuke is dat je met een groepje mensen bezig bent die het ook fijn vinden als het netjes is op de club. Minder leuk is het als je vernielingen moet repareren, en als je ziet dat mensen niet zuinig zijn op de spullen van de vereniging.

Wout: We vinden het leuk, als alles er weer op en top uitziet. Minder leuk is, dat niet iedereen de verantwoordelijkheid heeft om de accommodatie zo netjes te houden. De accommodatie is tenslotte van ons allemaal en dat beseft nog niet iedereen.

Hoeveel tijd steken jullie erin?

Het groot onderhoud wordt ongeveer zes keer per jaar uitgevoerd. Tijdens het veldseizoen zijn er wekelijks werkzaamheden. In de winter zijn er ook werkzaamheden als het nodig is. De ene keer zijn we een halve dag of langer bezig en de andere keer een paar uurtjes, afhankelijk van de werkzaamheden.

Waarom is jullie werk belangrijk?

Cees: Door alles in goede staat te houden, kunnen anderen in de toekomst gebruik blijven maken van dit mooie complex. 

Wout: Ik denk dat deze commissie heel veel geld voor onze vereniging verdient. Als er geen vrijwilligers hiervoor zouden zijn, moet je heel veel uit handen geven aan professionele partijen en dat kost geld.

Waarom zouden mensen bij jullie commissie moeten komen?

Edwin: Er heerst altijd een gezellige sfeer en het is leuk om te doen. Je hoeft niet altijd in een commissie te zitten om een keer te komen helpen. Je kunt ook af en toe hand- en spandiensten verlenen, als een commissielid je vraagt. 

Jarno: Als je het leuk vindt om iets voor de club te betekenen en je liever met je handen bezig bent dan een wedstrijd te fluiten kun je altijd komen helpen met de klusjes op het korfbal terrein.