Herstel Telstar 1 tegen de koploper leidt net niet tot gelijkspel …

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Telstar 1 – KCR 1 op het programma. Zonnetje erbij, misschien net wat teveel wind, vol terras met enthousiaste supporters. Allemaal ingredienten voor een mooie wedstrijd. En een mooie wedstrijd wed het …

We zijn de week begonnen met een gesprek met de vraag hoe we als individuele speler de laatste 2 weken in willen gaan. Dit resulteerde ook in een aanpak van KCR. Vorige wedstrijd daar hebben we achterverdedigd en uiteindelijk verloren. Nu willen we volle bak voor gaan verdedigen. Mooi dat de ploeg zoveel vertrouwen heeft om dit zo te gaan doen …

Tot 8 – 8 ging het gelijk op in de wedstrijd, mooi om naar te kijken. Over en weer werden er ook nog wel de nodige kansen gemist, maar verdedigend zat het goed in elkaar en er werd gespeeld met de juiste intensiteit. De wind speelde beide ploegen wel parten in het afronden. In de 2e helft lukte het KCR om seen gaatje van 2 verschil te maken, waarna wij het weer konden terugbrengen naar 1. Het lukte op dat moment niet meer om naastzij te komen. Op het moment van eerste keer verschil van 3 een time-out genomen en gewaarschuwd dat we het verschil niet groter mochten laten worden. We kwam wel weer op verschil van 1, maar helaas liep KCR toen weer uit naar een verschil van 4. Snelle score van ons, publiek wat er nog een keer achter ging staan bracht ons tot verschil van 1. Met nog 1 minuut te gaan kregen we nog een kans, maar er was even geen begrip tussen 2 spelers en de bal ging weer naar KCR. In de dying seconds kwam de bal toch nog bij Telstar in de aanval. Het schot werd genomen, het fluitje klonk, het was een score, maar … telde niet. Voordat schot gelost werd had het klokje van de scheidsrechter het signaal einde wedstrijd gegeven. Enorm jammer, hard gewerkt, goed in de discipline gespeeld en dan net geen resultaat.

10 Minuten voor het einde van de wedstrijd een publiekswissel voor JW, aan een tijdperk is bijna een einde gekomen, nog 1 uitwedstrijd en dan zwaait een mooi mens en goede speler af. Jammer is het zeker, maar anderen kunnen en moeten nu opstaan en de kans pakken.

Herman Egberts