Kampioenschap is voor de B1!

Dit veldseizoen is de B1 op de eerste plek geëindigd in de poule. We hebben dit bereikt doordat we de meeste wedstrijden (vooral de laatste) in gingen met volle inzet. De eerste wedstrijden gingen wat minder, we kwamen niet goed in ons spel en dit was ook te zien aan de uitslagen. Gelukkig herpakten we ons bij de derde en vierde wedstrijd van het seizoen en wonnen we met 17-7 en 6-17 van Odik. Deze winsten hebben we doorgezet tegen SKF. Als we de laatste wedstrijd zouden winnen, konden we dit seizoen afsluiten met een kampioenschap.

De laatste wedstrijd was tegen Oost-Arnhem. In de zaal hadden we al twee keer van ze gewonnen en dit seizoen hadden we één keer van ze verloren. Maar dat lieten we niet nog een keer gebeuren. Het was erg warm en de zweetdruppels vielen bij het warmlopen al van ons hoofd, maar in de wedstrijd deed de hitte ons niks. We stonden er vanaf het begin als een team en toonden bij elk goal veel beleving. Dit zorgde voor een goede mindset en kregen we in de eerste helft al snel een stand van 4 – 9. Helaas kwamen ze vlak voor de rust nog terug met 8 – 9.

Na de rust kwamen we met volle energie weer in de wedstrijd. We maakten al snel weer een groter verschil met de 8 – 10 en daarna was er vaak een verschil van twee of drie doelpunten. De laatste tien minuten waren nog erg spannend, de verdediging moest ze vast blijven zetten en de aanval had de taak om de voorsprong nog groter te maken. Met nog 5 minuten op de klok was de stand 12 – 14. Wij scoorden de 12 – 15 en we eindigden de wedstrijd met 13 – 16.

In de wedstrijd zijn er mooie doelpunten en acties gecreëerd. Rick had een hele mooie blok en had de bal meteen in de handen, een mooie onderschepping dus. Het laatste doelpunt was voor Shirley, een hele mooie en hoge doorloopbal en wat waren we blij toen ze hem scoorde. Samen met het team hebben we een mooie en sterke wedstrijd neergezet. Ondanks de warmte zijn we allemaal door gegaan en hebben we met ze alle gestreden tot het einde.

Na de wedstrijd hebben we nog lekker genoten van een ijsje en bespraken we de mooie momenten van de wedstrijd en het afgelopen korfbal jaar. Al met al een geslaagd seizoen met een gezellig en een hardwerkend team.

Bente en Renske