Een mooie dag en afsluiter voor de C3: KAMPIOEN

Zaterdag 18 juni was een mooie dag voor de C3. Na een spannende nek aan nek race met MIA is de C3 (gedeeld) kampioen geworden! De C3 heeft hard gewerkt en behoorlijke stappen gezet dit jaar. Dit kampioenschap is dan ook meer dan verdiend!

De avond vooraf aan de wedstrijd had de C3 een gezellige BBQ als afsluiting van een leuk seizoen. Er stond dus alleen nog één belangrijke wedstrijd op het programma. Ditmaal tegen Sparta Nijkerk C4. Met 4 auto’s gingen we om 10:00 uur op pad. De brandende zon was al behoorlijk aanwezig op dit tijdstip. Gelukkig hadden we voldoende wissels mee om het team de gelegenheid te geven om op adem te kunnen komen als dit nodig mocht zijn.

De wedstrijd ging van start en de C3 was duidelijk gebrand om te winnen. Er werd met veel concentratie verdedigd en er werd veel tempo gemaakt in de aanval om zo snel mogelijk tot scoren te kunnen komen. De zenuwen bij de spelers waren echter ook terug te zien in het spel, want de kansen werden te gehaast genomen. Gelukkig stond de verdediging erg sterk, waardoor het andere vak de tijd kreeg om meer in zijn ritme te komen. Toch was het Sparta die de 1-0 maakte, maar de C3 wist hier gelukkig meteen op te antwoorden met een doelpunt.

Na de functiewissel moest de aanval wederom even zijn draai zien te vinden en de zenuwen onder controle zien te krijgen. Gelukkig stond ook nu de verdediging als een huis en kon de C3 proberen de wedstrijd meer naar zich toe te trekken. Vlak voor rust wist de C3 nog een doelpunt te maken en werd er met een minimale voorsprong gerust.

In de rust werd benadrukt dat iedereen erg goed stond te spelen, maar dat er meer tijd genomen moest worden om de kansen af te maken. Ook moest er nog iets beter voorverdedigd worden. Als dit zou lukken, moesten we haast wel zeker gaan winnen.

De C3 kwam direct de gemaakte afspraken na en wist de voorsprong verder uit te breiden. Elke keer als Sparta iets dichterbij wist te komen, wist de C3 snel een doelpunt te maken, zodat het niet in de problemen kwam. Door de warmte raakten er een aantal spelers behoorlijk vermoeid. Gelukkig hadden we Iris, David en Eliam mee (die alle drie zeer verdienstelijk speelden) en konden we hierdoor veel doorwisselen. Na een goede wedstrijd en met name een goede tweede helft floot de scheidsrechter af bij een stand van 3-6. Het was gelukt! Kampioen!

Op de terugweg werd er luid meegezongen met ‘’We Are The Champions’’ van Queen en eenmaal bij Telstar werd de C3 onthaald met medailles en ijs. Een mooie dag en afsluiter voor de C3! Goed gedaan allemaal!