OPROEP: TRAINERS EN TEAMOUDERS GEZOCHT!

De teamindeling is klaar! De afgelopen twee weken hebben de spelers al in hun nieuwe leeftijdscategorie getraind. Dank aan alle trainers die deze trainingen hebben verzorgd!

De indeling van de trainers is nog wel een hele klus. We hebben al best wat plekken gevuld, maar er staan ook nog een aantal plekken open. Zo hebben de A2, B1, de IJsberen en de Kangoeroes nog geen of te weinig trainers (zie de trainersindeling onderaan dit bericht). De TC heeft al heel veel mensen benaderd, maar het is helaas nog niet gelukt om elk team van trainers te voorzien.

Het kan toch niet zo zijn dat een team helemaal geen trainer heeft?

Voor volgend seizoen zijn we dus hard OP ZOEK naar geschikte TRAINERS die de spelers willen trainen geven en willen coachen op de zaterdag. Heb je interesse? Weet je iemand? Geef het alsjeblieft door aan ons! Ook als je niet altijd kan maar wel af en toe, laat het weten, dan kan er een groepje trainers op een team gezet worden.


Teamouders gezocht

Naast de trainers willen we ook gebruik gaan maken van TEAMOUDERS. Het is de bedoeling dat elk team van de A t/m de F een teamouder heeft. Wat is het idee daarachter en wat doen de teamouders precies? Dat leggen we je uit.

Een teamouder is een ouder/verzorger van een jeugdspeler, die de trainers en coaches van een team ondersteunt.

  • De teamouder organiseert en verdeelt diverse taken die door of rond het team verricht moeten worden, zoals b.v. een wasschema voor de shirts, aanspreekpunt voor het chauffeursschema, het opgeven voor verschillende activiteiten.
  • De teamouder probeert signalen op te pikken over wat er leeft binnen en rond het team en heeft regelmatig contact met de trainers.

De teamouders helpen dus trainers en coaches, zodat die zich helemaal kunnen focussen op het beter maken van spelers en het spelplezier binnen teams.

We denken dat door de teamouders er nog kortere lijnen ontstaan tussen ouders, jeugdspelers, trainers, coaches en de TC. Ook bij veel andere korfbalverenigingen en sportclubs wordt gewerkt met dit model en zijn de ervaringen positief.

Wil je graag een steentje bijdrage en je aanmelden als teamouder? Laat het snel weten via

Trainersindeling 2022-2023