Haus Wunderberg

Mensen maken een bedrijf. Kunt u uzelf voorstellen? Wie bent u?

Mijn naam is Tineke van Ginkel-Veldhuizen. Ik zet mijn meisjesnaam er maar even bij, aangezien Veldhuizen wel een bekende naam is binnen de vereniging 😊.

Ik ben inderdaad “de zus van” en getrouwd met Jan van Ginkel. Wij zijn inmiddels samen 40 jaar getrouwd en hebben 4 kinderen (1 dochter en 3 zoons), 4 “schoon”-kinderen, 1 kleindochter en eentje op komst (op het moment dat ik dit schrijf duurt dat nog ongeveer een maand als het goed is. Dus weer spannend!).

Wij hebben tot 1998 in Hoevelaken gewoond. Sindsdien wonen wij alweer 24 jaar in Heiloo. Dat bevalt ons erg goed, al komen we natuurlijk nog regelmatig in Hoevelaken i.v.m. familie en vrienden.

Ik run dus Haus Wunderberg, wat ik erg leuk en afwisselend vind. Je komt zo nu en dan best uitdagingen tegen. Ik ben erachter gekomen, dat je veel meer kunt dan je denkt! Je moet het gewoon proberen en lukt het niet, is er altijd wel weer hulp.

Verder counsel ik, samen met een vriendin, al jaren mensen en geef soms lezingen. Daar heb ik onlangs een boek over geschreven: “Onvoltooid verleden”. De titel zegt eigenlijk al waar het boek over gaat. (Mocht iemand belangstelling hebben: www.heelvrij.nl/onderwijs/ ).

Dat was ook een mooi project vond ik.

En, last but not least, ben ik natuurlijk nog echtgenote, moeder en oma én manager of the housekeeping.

Hoe zou u uw bedrijf in drie zinnen beschrijven?

Haus Wunderberg is een mooi, kleinschalig appartementencomplex in het rustige dorpje Düdinghausen, wat ligt tussen het levendige Winterberg en Willingen in het Sauerland. Het huis ligt op 530 meter hoogte tegen een berg aan, waardoor het uitzicht fantastisch is! Het gebouw bestaat uit 3 te verhuren appartementen: het 10-persoons penthouse, een 6-persoons en een 2-4 persoons appartement en dan nog een privé-gedeelte.

Kunt u kort de geschiedenis schetsen?

Wij hebben dit huis in 2016 gekocht. Er werden toen al gedeeltes verhuurd voor vakantie en een gedeelte werd vast bewoond. Wij hebben een en ander verbouwd en wat aanpassingen gedaan in de inrichting (het penthouse zelfs helemaal opnieuw ingericht!). In de zomer van 2016 zijn we voorzichtig begonnen met de verhuur van wat klaar was en met Kerst 2016 was alles (zo goed als) gereed. De winter is in dat gebied het hoogseizoen. Er kan goed geskied worden in de omgeving namelijk, al is het hier het hele jaar door prachtig natuurlijk. Dat is dan ook de belangrijkste reden, dat we in die streek graag iets wilden aanschaffen. Wij houden van bergen en vonden Sauerland een soort “klein Oostenrijk”, met als groot voordeel dat het veel dichterbij is, dus goed te rijden in een paar uur!

In dat eerste jaar hebben we ook onze eigen website gebouwd. Gelukkig werkte één van onze zoons toen bij een bureau wat hier gespecialiseerd in is, dus dat kwam heel goed uit! 

Sindsdien is het een (meestal😊) soepel lopend bedrijf geworden, waar we zelf ook nog steeds heel graag komen!

Wat is uw connectie met korfbal?

Ik denk dat ik wel één van de eerste (heel) jonge pupilletjes was. Mijn broers waren allemaal bij de eerste leden van Telstar indertijd. Ik kan me nog vaag herinneren dat, volgens mij was het Wout, aan onze moeder vroeg of ik niet op korfbal mocht, omdat ze nog zo weinig pupillen hadden. Dus zodoende ben ik eigenlijk groot geworden met korfbal en is het me met de paplepel ingegoten.

Wat heeft u aangezet om onze vereniging te sponsoren?

Wat of wie? Hahaha.

Nou, aangezien Wout en Bert én Toos natuurlijk, nog vrij actief zijn binnen Telstar, was die stap snel gemaakt…

Hoe lang bent u als sponsor al betrokken bij Telstar?

Volgens mij al sinds Haus Wunderberg een beetje een serieus bedrijf is, ik denk 2017? Ik zou het eerlijk gezegd niet precies meer weten.

Heeft u zelf al eens gekorfbald? Zo ja, vertel daar iets over?

Dat heb ik al een beetje beantwoord hierboven. Ik ben begonnen bij de pupillen (waar ik zelfs eigenlijk nog te jong voor was) en gebleven tot mijn 17e of 18e. Toen kreeg ik verkering met Jan (mijn huidige man dus) en die vond korfbal niet zo leuk. En aangezien ik vaak hele zaterdagen onder de pannen was (ik heb ook nog wel training gegeven aan wat jeugdteams), ben ik er toen mee gestopt. Anders zag je elkaar wel érg weinig vonden we.

Daarna heb ik alleen nog gekorfbald in het familieteam op familiedagen. Dat was ook erg leuk vond ik (al leverde dat altijd wel flink spierpijn op de volgende dag!)

Ben je een korfballiefhebber en ga je weleens kijken op ons mooie sportpark om een wedstrijd te bezoeken?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat niet doe. De afstand Heiloo – Hoevelaken

werkt daar ook niet aan mee uiteraard. Dus ik kom alleen nog om te barbecueën of voor een feestje wat op het sportpark gegeven wordt, haha.

Wat is uw sportieve uitdaging?

Ik wandel erg graag en ook best veel. Eerst met ons hondje, maar die leeft helaas niet meer. Dus nu ga ik alleen (met oortjes in met liefst een interessante preek of ander goed verhaal en soms muziek) óf samen met Jan. Hij vindt wandelen gelukkig ook leuk, zodat je dat gezellig samen kunt doen. Ik ben namelijk erg graag lekker in de buitenlucht en in de natuur. Tja, en Sauerland is dan natuurlijk een waar wandelparadijs! En gelukkig kom je met regelmaat ook nog een leuke Hütte tegen voor je noodzakelijke natje en droogje 😀.

Daarbij streef ik ernaar om nog 2x in de week te sporten. Eerst deed ik dat in de sportschool, groepslessen via beeldscherm (of soms life lessen), maar sinds Corona doe ik die lessen thuis via het tablet. Wel zo makkelijk en scheelt een boel tijd!

Wat vindt u goed en wat vindt u een verbeterpunt van onze vereniging?

Ik heb de vereniging Telstar altijd ervaren als een soort familie-gebeuren. Ik heb de indruk dat dat nog wel zo is, als ik zo nu en dan de verhalen hoor. Dat ik er zelf deel van uitmaakte, is natuurlijk al meer dan 40 jaar geleden, dus verder kan ik daar niets zinnigs over zeggen ben ik bang…

Waarom zouden onze leden juist voor uw bedrijf moeten kiezen?

Aangezien korfbalvereniging Telstar op een prachtige groene locatie ligt, aan de rand van een mooi dorp, neem ik aan dat de meeste leden ook van de natuur houden en van het dorpse leven én uiteraard actief zijn. Haus Wunderberg sluit daar helemaal op aan: aan de rand van een gemoedelijk klein dorpje, tussen de koeien, de bossen en de bergen, kortom midden in de natuur en de rust. Heerlijk dus om te relaxen, maar ook om actief bezig te kunnen zijn op zijn tijd.

Wat (aanbieding, actie, nieuws of vacature) zou u bij onze leden onder de aandacht willen brengen?

Wij hebben speciaal voor Telstar-leden een korting van 10% op elke boeking! Gebruik in het boekingsformulier op onze website www.hauswunderberg.com de kortingscode: TELSTAR10 of geef even aan bij opmerkingen dat je lid van Telstar bent.

Wij leren graag van specialisten. Heeft u een (vak)tip of advies voor onze leden?

Je kunt uiteindelijk beter zeggen: “had ik het maar niet gedaan” dan: “had ik het maar gedaan”.

Wat ik daarnet al even genoemd heb: je kunt veel meer dan je denkt! Het is vaak een kwestie van gewoon beginnen. Toen ik begon met Haus Wunderberg, wist ik ook niet wat ik allemaal tegen zou (kunnen) komen. Het lost zich vaak vanzelf weer op. Als je té veel vooruit wilt kijken en weten wat er allemaal wel niet kan gebeuren (te veel leeuwen en beren ziet dus eigenlijk), begin je er vaak al niet meer aan. En dat is zonde, want een heleboel van die leeuwen en beren komen nooit opdagen! Ik heb nog altijd veel aan een spreuk die vroeger bij ons thuis aan de muur hing: “een mens lijdt dikwijls het meest, door het lijden wat hij vreest, en wat nooit op komt dagen. Dus heeft hij meer te dragen, dan God te dragen geeft”.

Dus dat is mijn advies: als je een droom hebt, gewoon beginnen! En stapje voor stapje, niet hard hollend, kom je tot je doel. Niet gelijk alles willen en te ver vooruitkijken. Een kind leert ook lopen door het te proberen en met vallen en opstaan (nu voel ik me pas écht een oma, hahaha…).

Hoe ziet een dagelijkse werkdag er gemiddeld uit?

Poeh, dat is erg verschillend. Mijn werk komt vaak binnen als de ander thuis zit, namelijk ’s avonds of in het weekend. Dat komt natuurlijk omdat mensen als ze vrij zijn gaan kijken voor een weekendje weg of vakantie of iets dergelijks. Dus ik zit daarom ook wel in de avond of het weekend achter de computer of aan de telefoon. Kortom: geen dag is gelijk wat dat betreft. Daarbij nog tussendoor de huishoudelijke werkzaamheden, af en toe oppassen, counselen… Veel variatie in ieder geval. En natuurlijk ontspanning tussendoor, zoals wandelen, een boek lezen, pianospelen etc..

Wilt u nog wat kwijt aan eenieder die dit interview leest?

Probeer te genieten van de mooie dingen in het leven en neem jezelf niet altijd te serieus. Je bent níet je werk, maar je bent een uniek persoon met een eigen identiteit en bovendien zeer geliefd!

En jullie hartelijk bedankt dat jullie mij wilden interviewen, erg leuk!

Bedankt voor dit interview.

Wij willen u hartelijk danken voor uw steun en betrokkenheid bij onze vereniging en hopen hier nog lang gebruik van te mogen maken 😉

Meer info

Haus Wunderberg

Zum Anspel 29, 59964 Medebach, Duitsland

www.hauswunderberg.com