Ik geef de veter door aan…

Wil je jezelf even voorstellen? Wie ben je? Hoe oud ben je? Waar woon je?

Hoi, ik ben Rick van Keulen, 16 jaar oud en woon al mijn hele leven in Hoevelaken.

Wat doe je in het dagelijks leven? (Doe je een opleiding? Heb je een (bij)baan of  hobby’s naast korfbal?

Ik zit nu in Havo-4 op het Corderius college in Amersfoort en heb dus nog twee jaar om na te denken wat ik wil gaan doen later, want ik heb nog geen idee. In mijn vrije tijd doe ik graag aan modelvliegen, ik game af en toe en uiteraard korfbal.

Volgens mij korfbal jij al een langere tijd! Vertel eens, hoelang korfbal jij al en waarom ben je gaan korfballen? 

Klopt! Ondertussen alweer 10 jaar. Ik zat destijds net op hockey maar dat ging niet meer door de trainingstijden. Mijn buurjongen toen was Mark van Dunschoten, hij zat toen al op korfbal en dat leek mij ook wel leuk om te proberen, en na 10 jaar ben ik er nog steeds.

Welk team zit je momenteel? Hoe vind je het in het team? 

Ik zit nu in de A1, ik vind het een leuk team wat ook echt voor de punten wilt vechten. De meesten van ons kennen elkaar al jaren.

Waar ligt jou kracht binnen korfbal en waar zou je nog in willen groeien/verbeteren? 

Mijn kracht ligt in het verdedigen en dan denk ik vooral aan het overzicht houden. Ik vind het leuk om te blijven azen en tik er dan ook graag af en toe een balletje tussenuit 🙂

Aanvallend speel ik voor mijn gevoel nog erg ondersteunend, graag zou ik nog wat meer voor mijn eigen kansen lopen en mijn schot nog wat consistenter krijgen.

Wat is je hoogtepunt als korfballer? 

Dat is denk ik het kampioenschap met de B1 vorig seizoen. Vooral de laatste wedstrijd was er één waar ik echt van genoten heb. We gingen er met z’n allen voor en hebben het kampioenschap mee naar huis mogen nemen. Bij 30 graden en geen wissels waren we in Arnhem de echte underdog. De tegenstander wisselde meer dan maximaal. Ondanks dat bleef de score aardig in evenwicht maar aan het eind wisten we toch door te drukken.       Mijn persoonlijk mooiste actie was een blok waarbij ik hoog van ver kwam invliegen. 

Zaal of veld? En waarom? 

Zonder twijfel de zaal, je bent niet afhankelijk van het weer en alles gaat ook net een stukje sneller. Ook vind ik het vanaf de kant leuker om te zien. 

Verdedigen of aanvallen? En waarom? 

Moeilijke vraag. Ik vind het verdedigen geweldig omdat je een tegenstander helemaal dicht kan zetten en de druk mentaal kan opvoeren. Maar ik denk dat ik aanvallen toch net wat leuker vind. Het creatief zoeken naar een actie die je tegenstander niet verwacht en na een mooie actie een doelpuntje erin knallen geeft toch het beste gevoel wat er is.

Heb je een korfballer die voor jou een voorbeeld is? Zo ja, wie is deze persoon en waarom? 

Nee, niet echt. Vroeger vond ik Nick Pikaar wel indrukwekkend, maar misschien kwam dat wel omdat hij veel groter was dan ik. 

Wat zou je graag nog willen bereiken op korfbalgebied? 

Met de Telstar (selectie) zo hoog mogelijk komen natuurlijk, maar het belangrijkste vind ik dat het een uitdaging voor mij blijft. Zowel op technisch als fysiek vlak. Dit gaat natuurlijk prima samen met een leuk team.

Wat maakt Telstar een leuke club om te korfballen voor jou? 

Naast het spelen de leuke sfeer langs de lijn. Maar ook de activiteiten/feesten buiten het korballen zelf zijn heel leuk.