Wil je jezelf even voorstellen? 

Mijn naam is Wilbert. Ik ben 35 jaar oud en ik woon al heel wat jaren in Amersfoort samen met Femke. Inmiddels is dat mijn vrouw want op 28 mei dit jaar zijn we getrouwd!

Wat doe je in het dagelijks leven? 

Ik werk in Amersfoort bij een bedrijf dat onderhoud doet aan windturbines. In mijn vrije tijd doe ik veel aan hardlopen en tijdens het zaalseizoen korfbal ik nog in S3. 

Wanneer ben je bij Telstar terechtgekomen? En hoe? 

Volgens mij ben ik rond mijn 10de bij Telstar terechtgekomen toen mijn ouders naar Hoevelaken verhuisden. Mijn broers korfbalden in Kockengen bij ESDO en dus was het min of meer vanzelfsprekend dat ik ook zou gaan korballen.

Je speelt al heel wat jaren korfbal, wat maakt dat je korfbal een leuke sport vindt?  

Korfbal is heel veelzijdig en dat ligt mij. Techniek, tactiek, individueel, team, fysiek en mentaal komt er het nodige bij kijken. Ik blink nergens echt in uit, maar kan veel onderdelen redelijk goed. Het leukste vond ik altijd om met je vak een tactiek te bedenken om je tegenstander aanvallend en verdedigend te bespelen. Als het plan dan werkt gaf dat een heerlijk gevoel. Nu in S3 is het vooral nog leuk om een balletje te gooien en plezier te maken.

Je speelt momenteel in zaal S3, hoe is het om met dit team te korfballen? 

In S3 spelen is het vooral gezellig en er wordt veel gelachen. Het is allemaal wat minder fanatiek en de verplichting er altijd te zijn is minder vergeleken met de selectie. Ik kan nog steeds niet tegen mijn verlies en daarin ben ik gelukkig niet de enige binnen het team. Daarbij waren de tegenstanders afgelopen seizoen echt nog wel pittig dus de wedstrijden zijn nog erg leuk.

Heb je ook voorkeur voor de zaal i.p.v. het veld? En waarom? 

Op het veld spelen we niet en dus gaat mijn voorkeur uit naar het zaalseizoen.

Wat is je leukste korfbalherinnering? En waarom? 

Ik heb veel leuke herinneringen aan de trainingsweekenden, toernooien, avondjes aan de bar in de sportkantine en natuurlijk aan de wedstrijden.

Zo speelden we eens een wedstrijd waar één tegenstander in ons vak dik over de 2 meter was, maar daardoor niet erg wendbaar. Om en om stonden Hans van Hoorn en ik in de spits en we scoorden aan de lopende band, halverwege de eerste helft werd onze tegenstander gewisseld. 

Het dubbele kampioenschap en promotie naar de overgangsklasse in S1 is wel mijn absolute hoogtepunt. We hadden een taai team dat goed op resultaat kon spelen en we piekten op de juiste momenten, met als klap op de vuurpijl een geweldige kampioenswedstrijd in De Slag.

Je bent de nieuwe penningmeester, wat houdt dit precies in? Welke taken horen hierbij? 

Als penningmeester bewaak je de inkomsten en uitgaven van de club. Dat is een brede functie en hier horen veel taken bij waar je op de ALV verantwoording over aflegt. Qua taken moet je denken aan het versturen van facturen voor de contributie, verwerken van declaraties, betalen van onze leveranciers, indienen van de btw-aangifte, aanvragen van subsidie, factureren van sponsoren en het opstellen van de jaarrekening. Vanaf dit seizoen hebben we een financiële commissie zodat de penningmeester bij diverse taken ondersteund wordt. 

Als penningmeester zit je ook in het bestuur waarvoor je elke maand vergadert. 

Waarom heb je deze taak op je genomen? Wat motiveert jou om iets voor de club te betekenen als vrijwilliger? 

Een vrijwilligerstaak hoort wel een beetje bij het lid zijn van een vereniging, dat eindigt niet bij je training en je wedstrijd spelen. Dat ik nu weer een vrijwillgerstaak ga oppakken werd ook wel tijd om eerlijk te zijn. Ik zie het nu niet zitten om een team training te geven en vind dit een mooie functie waar ik waardevol kan zijn voor de vereniging, maar waar ik mijn tijd deels zelf kan indelen. Inmiddels heb ik wel een aardig beeld waar ik me op wil gaan richten en waar Telstar baat bij heeft. Hoewel ik geen type ben die van vergaderen houdt ben ik ook wel benieuwd hoe het eraan toe gaat in het bestuur.