Josefien Harmsen uit de C1 werd onlangs geselecteerd voor RTC Oost onder 15. 

Josefien, je bent geselecteerd voor RTC Oost onder 15. Gefeliciteerd! Hoe ben je hier terecht gekomen? 

Ik ben opgegeven door de TC van Telstar. Er waren twee selectie trainingen waarbij ze kijken hoe je speelt. Je gaat dan allemaal wedstrijden spelen en dan krijg je bericht of je door mag naar de tweede selectieronde.
Toen ik het eerste mailtje kreeg dat ik door was naar het tweede selectie moment was ik heel blij.
Bij het tweede selectie moment ging ik weer allemaal wedstrijden spelen en toen kreeg ik een mailtje dat ik geselecteerd was. Ik was toen heel erg blij want iedereen was echt super goed.
Ik ben nog steeds heel blij dat ik in de groep zit van tien dames en tien heren. 

Hoe zien de trainingen bij RTC Oost er uit en wat is het doel?  

Wij trainden afgelopen weken voor het Hemelvaartstoernooi bij Unitas. Daar mochten acht dames en acht heren aan meedoen. We hebben veel in vakken getraind en gelukkig mocht ik meedoen met het Hemelvaartstoernooi. 

Ik zit bij RTC Randmeren samen met spelers van Unitas, Dindoa, Sparta Zwolle, Spirit, Meeuwen en Apeldoorn. Op het toernooi speelden wij tegen vier andere RTC Teams. Het was heel leuk om tegen RTC Alblasserwaard te spelen, want dat waren bijna allemaal PKC spelers. Ook de wedstrijd tegen RTC Den Haag was heel leuk omdat we wonnen en toen gedeeld eerste in onze poule werden.  

Wat zijn je verwachtingen? 

Ik verwacht dat het super leuk gaat worden met een hele leuke groep. Ik hoop dat ik zo veel mogelijk toernooien mag spelen en dat we toernooien winnen.

Waar ga je trainen?  

We trainen op het veld bij Unitas in Harderwijk en in de zaal in Kampen. 

Zijn er nog bekenden in je team? 

Ik kende niemand uit mijn team, maar nu is het heel gezellig met elkaar.

Blijf je ook bij Telstar trainen volgend jaar? 

Ja ik blijf gewoon bij Telstar trainen ook volgend jaar.

Wat zijn je ambities? 

Ik hoop later in DVO 1 te spelen en dan in Ahoy te staan zoals DVO dit jaar. Dat lijkt mij super vet.

Overig?  

In juli gaan we drie dagen naar Polen om daar een toernooi te spelen. Daar komen ook spelers uit Tsjechië en wij uit Nederland.