Ik geeft de veter door aan…
Melanie ter Rahe

“Ik speel in het 3e van Telstar. Dit is een hartstikke leuk en fanatiek team.”

Hoe ben je bij Telstar gekomen?
Van jongs af aan korfbalde ik al bij Revival, ik woonde toen in Terschuur. Nadat ik ging verhuizen dacht ik dat ik bij Revival zou blijven maar nadat ik door meerdere mensen gevraagd werd ben ik een keer mee gaan trainen met de B1. Na die training wist ik meteen dat ik toch wel ging switchen van vereniging. Een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad!

Wat vind je het leukste bij Telstar?
Telstar is een gezellige vereniging met een positieve sfeer waar iedereen telt.

Welk team zit je momenteel en hoe vind je dit team?
Ik speel in het 3e. Dit is een hartstikke leuk en fanatiek team.

Wat maakt jouw team leuk of gezellig?
Ik vind het leuk om te spelen met iedereen die jaren lang in de selectie hebben gespeeld. Na mijn lange blessure is het heerlijk om weer wedstrijdritme met dit team op te bouwen. Ook de sfeer is erg goed. We zijn positief naar elkaar en kunnen met elkaar lachen.

Waar vind je jezelf goed in, op korfbalgebied? 
Dat is een lastige vraag, ik denk dat dit mijn snelheid en mijn fanatisme is.

Waar zou je nog beter in willen worden?
Alles! Ik heb er natuurlijk 2.5 jaar uitgelegen vanwege mijn blessure en in die 2.5 jaar heb ik veel leermomenten gemist dus die hoop ik allemaal nog in te halen. Ik vind het leuk om te blijven leren.

De vraag van Dionne: Vind je het lastig om tegen een grote tegenstander te staan?
Soms is het weleens vervelend. Bijvoorbeeld in de vang of als die lange armen in de weg zitten. Maar vaak vind ik het ook wel weer een leuke uitdaging. Dan kan ik mijn lengte compenseren met mijn snelheid.

Zaal of Veld? En waarom?
Zaal, het zaal spel vind ik een leuker en sneller spel. Ook ben je dan niet afhankelijk van het weer. Wanneer er ideaal korfbal weer is vind ik buiten ook wel heel erg leuk. Maar vooral omdat je dan na de wedstrijd heerlijk een drankje kan drinken op het terras.

Verdedigen of aanvallen? En waarom?
Dit verschilt per wedstrijd. De ene keer zie ik de verdediging als grotere uitdaging, maar de andere keer vind ik het aanvallen het leukste om te doen.

Welk team geef je training? En hoe gaat het hiermee?
Ik geef samen met Annelie en Britt trainen aan de E3. Dit is een hartstikke leuk team. Het team heeft super grote stappen gemaakt het afgelopen jaar, als team maar ook ieder voor zich.

Wat vind je leuk aan training geven?
Ik vind het heel erg tof om de kinderen te zien groeien in hun spel, maar vooral om te zien dat ze het naar hun zin hebben. Om daar aan mee te werken is gewoon hartstikke leuk.

Wat probeer je de kinderen vooral te leren? 
Ik probeer mijn enthousiasme en fanatisme door te geven aan de kinderen. Ik wil zien dat de kinderen successen vieren en genieten van hun sport/hobby.

Aan wie wil je de veter doorgeven?
Laura Morren

Heb je een vraag voor haar?
Wat vind je het leukste aan korfbal?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *