Al sinds jaren is Bakkerij Toebast sponsor van KV Telstar. Op 1 februari was het precies 25 jaar geleden dat hij zijn bakkerij aan de Westerdorpsstraat opende. Hoogste tijd voor een nadere kennismaking.

Het is een echt familiebedrijf. Kun je kort de bedrijfsgeschiedenis schetsen?
Mijn overgrootvader is in 1900 al begonnen met een bakkerij in Beneden-Leeuwen, je kan dus eigenlijk zeggen dat ik de 4de generatie ben.
Gestart op 1 februari 1995. En nu inmiddels 25 jaar verder.
Bij Ciska thuis is het ook altijd een bakkersfamilie geweest, In Leeuwarden en momenteel nog steeds in Hengelo (ov) is er een bakkerij Wouda.

Wat heeft je aangezet om onze vereniging te sponsoren?
Eigenlijk is het ontstaan vanuit Timmerdorp, op jullie “oude” terrein was vroeger het Timmerdorp. Ik zat in het bestuur en samen met De Lions uit Hoevelaken hebben we daar jarenlang Timmerdorp mogen organiseren. Ik ben toen “zwaar” onder druk gezet door de voorzitter om sponsor te worden anders mochten we geen Timmerdorp meer organiseren! Hahahaha, geintje natuurlijk.

Heb je zelf al eens gekorfbald?
Nee, ik ben meer van de kleine ballen… 😉

Wat is jouw sportieve uitdaging?
Ik ben een fanatiek hobby tennisser. Op de dinsdag en woensdagavond speel ik altijd op TV Weldam. Waar we altijd op afstand mogen meegenieten van jullie fanatieke trainingspotjes!

Wat was een van de grootste hoogtepunten uit jouw leven?
Dat zijn er 2: De geboorte van onze dochters Fabienne & Cosette

Waarom zouden onze leden juist voor jouw bedrijf moeten kiezen?
De keuze moeten ze natuurlijk zelf maken, wij maken altijd alles met passie en liefde. Eigenlijk net zoals alle sporters. In de top van het ambacht is het af en toe ook echt topsport om smaak en uitvoering in balans te krijgen. Zou wel mooi zijn natuurlijk als er zoveel als mogelijk korfballers klanten bij ons blijven of worden. Dan kunnen we als bakkerij ook clubs blijven sponsoren.

Wat (aanbieding, actie, nieuws of vacature) zou je bij onze leden onder de aandacht willen brengen?
Binnenkort start waarschijnlijk weer de gevulde paashaaskoeken verkoop. Ik zou zeggen, koop en verkoop er zoveel als mogelijk, dat levert ook weer een mooi bedrag op voor de clubkas.

Wij leren graag van specialisten. Heb je een (vak)tip of advies voor onze leden?
Doe alles wat je doet met passie, liefde en plezier. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van het leven. En bij ons zijn dat de ingrediënten in onze ambachtelijke producten. Altijd het beste met respect voor boer, mens en milieu.

Hoe ziet een dagelijkse werkdag er gemiddeld uit?
Ik start iedere dag de bakkerij nog op. Doordeweeks om 5 uur, vrijdag 3 uur en zaterdag 2 uur. De bakkers komen allemaal zo rond 6:30 uur binnen. In het weekend natuurlijk wat eerder omdat het dan drukker is. Daarna is het vaak op kantoor de administratie, planning en productontwikkeling doen.

Wat spreekt je zo aan in onze mooie vereniging?
Het enthousiasme van vrijwilligers binnen de club. Vaak wordt dit zo vaak als “gewoon” ervaren terwijl dit eigenlijk de pijlers zijn van alle clubs en verenigingen.
Als ik ieder jaar weer zie met welk enthousiasme bij ons de paashaaskoeken worden gestreken en ingepakt dan weet je dat deze club een harde kern van vrijwilligs heeft om trots op te zijn.

Wil je nog wat kwijt aan een ieder die dit interview leest?
Een beetje onze lijfspreuk die bij ons op het dakterras hangt:
Herinner je gister,
Droom van morgen,
Maar leef vandaag!

Dennis, dank je wel voor het interview. Wij -van Telstar- feliciteren jullie met het jubileum en wensen jullie ook een leuk jubileumjaar toe.

Logo Bakkerij Toebast

BAKKERIJ TOEBAST

Westerdorpsstraat 8, 3871AX Hoevelaken.
Tel.: 033 253 42 86

Naar de website