What about the love for “KV Telstar”… Duco

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag is Duco Snitselaar aan het woord,
speler uit de selectie van de zaalcompetitie

 

Was korfbal de afgelopen maanden verdwenen of ver naar de achtergrond geraakt?
Dat viel wel mee, we hebben wel een tijdje doorgetraind met de selectie en ik ben ook druk geweest met de C1. Voor m’n gevoel ben ik er wel veel mee bezig geweest.

Hoelang hebben jullie niet kunnen trainen in partijvorm?
Ik denk dat de laatste keer ergens eind oktober is geweest? Dus dat zal 4 maanden ongeveer zijn?

Wat heb je nu het meest gemist van het korfbalspelletje?
100% de wedstrijden en alles wat daar bij hoort. Het gevoel dat je ergens aan werkt. Nu was die stip aan de horizon soms wel heel ver weg.

Wat heb je eraan gedaan om wel in vorm en conditie te blijven?
In de tijd dat we helemaal niet trainde hadden we elke maandag of dinsdag een work out via zoom met Jordy, op de donderdag schoof ik vaak bij de online work out van de A1 aan en de zaterdagen ging ik af en toe een rondje mountainbiken, een potje padel spelen of tennissen.

Hoe voelde het zaterdag om weer een wedstrijdje te spelen, ook al is het onderling?
Heerlijk, wel weer even inkomen maar super dat je weer lekker het veld op kan.

Hoe was het voor jou om in gemixte teams te spelen en wat heb jij ervan geleerd?
Nu moet ik zeggen dat ik met één gemixt partijtje niet heel veel ervaring heb maar ik denk dat het belangrijkste is om het niet te serieus te nemen, anders wordt ik er vaak niet gezelliger op.. En ik heb vandaag m’n eerste vrije bal in een (oefen)wedstrijd gescoord. 1 op 18 jaar, keurige statistiek al zeg ik het zelf.

Hoe wist je toch binding te houden met Telstar?
Het wekelijkse workout momentje hielp wel mee om elkaar nog even te zien. Verder sprak ik nog wel wat mensen op het veld tijdens de trainingen van de jeugd. En uiteraard de pubquizen en andere activiteiten.

Heb je nog op een andere manier van korfbal genoten en hoe?
Ik volg de korfballeague al een paar jaar vrij intensief, dus sinds die weer gestart is staat het regelmatig aan thuis. Nu zou je denken dat dat genoeg bagage geeft voor een goede ‘Billieballie klassering’, maar niets is minder waar.

Geloof je in de voortgang van de veldcompetitie zoals de KNKV dat voorstelt middels de routekaart? Wat is jouw gevoel daarbij?
Ik verwacht niet dat we met de senioren de competitie nog af gaan maken, naar mijn mening moet je minimaal vier weken met weerstand kunnen trainen wil het een beetje verantwoord zijn om te starten, en dat is dan gerekend vanaf het moment dat de 27+ groep weer mee mag doen.

De jeugd zou eventueel wel nog de competitie af kunnen maken denk ik.

Reageer op de stelling: ‘Er is sprake van leeftijdsdiscriminatie omdat vanaf 27 jaar en ouder niet in partijvorm mag worden getraind’.
Eens, ik ben zeker niet geweldig op de hoogte alleen ik heb nog nergens een goede onderbouwing voor deze en heel veel andere maatregelen gehoord.

Wat wil je in het algemeen nog mee geven aan de lezers?
Als je niet meer weet waarvoor je wekelijks het snot voor de ogen traint, denk dan: zaterdag, zonnetje, een drankje, de eerste plate en twee punten in de tas.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *