What about the love for “KV Telstar”… Bente

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag is Bente ten Ham aan het woord,
speelster uit de A1 en coach van de F1

 

Hoe lang zit je al bij Telstar en speel jezelf nog, zo ja, in welk team?
Ik zit denk ik vanaf mijn 5e op korfbal, dus dit is mijn 13e jaar hier bij Telstar. Ik speel nu in de A1, ookwel het leukste team van heel Telstar 🙂

Wat is je leukste herinnering aan Telstar?
Mijn leukste herinnering is toch wel het afgelopen jaar in de A1. Begin dit seizoen mochten we nog wedstrijden spelen en waren we goed op weg naar het kampioenschap op het veld. De A1 is dan ook een team dat hard kan werken, maar ook waar veel gezelligheid te vinden is. Met zijn allen hebben we dit jaar toch nog leuk gemaakt, ondanks dat we het jaar niet hebben af kunnen sluiten met een kampioenschap.

Wat heb je het meest gemist het afgelopen jaar v.w.b. Telstar?
Dat is dan toch wel de zaterdagen die je normaal doorbrengt op de club, veel wedstrijden kijken in het zonnetje en de sfeer die er hangt is echt genieten. Helaas door corona is het nu wat anders dan dat we gewend zijn.

Welk team coach jij en waarom ben je een team gaan coachen?
Ik coach samen met Dionne van Dunschoten de F1. Ik had hiervoor 3 jaar de kangoeroes getraind en na een tijdje vond ik dat ik toe was aan wat anders. Hierdoor werd ik gevraagd om de F1 te doen, waar ik eigenlijk gelijk ja op heb gezegd. Dit omdat ik graag mijn korfbalervaringen en het plezier wat ik eruit beleef door wil geven aan de kinderen.

Wat vind je het leukste aan coachen?
Die kinderen met plezier zien korfballen vind ik toch echt wel het leukste. Wij als trainers proberen zo veel mogelijk leuke oefeningen tussendoor te doen om zo de kinderen te blijven motiveren. Vaak vinden zij het dan ook het leukst als wij mee doen met spelletjes en worden ze snel bijdehand en fanatiek. Daarnaast vind ik het super leuk om te zien hoe ze groeien in het korfballen.

Wat vind je het moeilijkste aan coachen?
Het lastigste vind ik toch wel om serieus te zijn tijdens de trainingen, die kinderen maken je veel aan het lachen. Natuurlijk is dit niet heel erg, maar soms moet ik dan even boos worden om ze zo weer te laten korfballen.

Je kunt op verschillende manieren korfbal spelen, wat voor soort spel vind jij het leukste?
Het leukste vindt ik toch wel als je als team lekker vrij kan spelen en kan spelen zoals jij wil. Ondanks dat ik een goede tegenstand ook uitdagend vind, is dat toch wel waar ik van houd.

Heb jijzelf ook een favoriete club of speler en waarom?
Ik heb zeker een favoriete club, dan heb ik het over PKC. Alle spelers uit dat team hebben veel talent en ik het ook niet echt een favoriete speler. Maar als ik moet kijken wie ik het meest bij mij vind passen is dat toch wel Sanne van der Werff. Ik vind haar een dame die veel aanvallend kan brengen, maar ook verdedigend heel sterk is.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik zit in mijn eerste jaar van de HBO opleiding Oefentherapie Mensendieck, dit doe ik in Amsterdam op de HvA. Voor veel mensen zou dit niet zo bekend zijn, daarom even een korte uitleg. Deze opleiding is eigenlijk soort Fysiotherapie alleen meer gericht op de houding van mensen. Naast het korfballen werk ik ook nog bij de Albert Heijn en de Kruidvat hier in Hoevelaken. Verder spreek ik ook nog graag af met vriendinnen, ondanks dat het nu wat minder kan dan eerst.

Stel, morgen worden alle maatregelen opgeheven, wat ga jij als eerste doen?
Dan probeer ik een andere club te regelen om een wedstrijdje tegen te spelen, want dat heb ik echt heel erg gemist. Ik denk dat ik ook niet te enige ben uit mijn team, we zijn super gedreven om eindelijk weer een normale wedstrijd te mogen spelen.

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit stukje?
Blijf lachen en plezier maken. Dan is alles een stuk minder erg!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *