What about the love for “KV Telstar”… Naomi

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag is Naomi Kruijsbergen aan het woord,
speelster uit het 4e in de zaal en coach van de D2.

 

Hoe lang zit je al bij Telstar en speel jezelf nog, zo ja, in welk team?
Ik denk dat ik zo’n 15-16 jaar bij Telstar zit. Ik mocht op korfbal toen ik mijn zwemdiploma haalde. Ik speel op dit moment in S4-veld, S5-zaal.

Wat is je leukste herinnering aan Telstar?
Mijn leukste herinneringen zijn toch wel het kampioen worden of scoren in de wedstrijden. Ik heb vooral een ondersteunende positie tijdens de wedstrijd, dus als ik een keertje scoor, ben ik daar heel blij mee.

Wat heb je het meest gemist het afgelopen jaar v.w.b. Telstar?
Ik mis het lekker bewegen en het wedstrijden spelen. De hele familie is nu verwoed punten aan het verzamelen met ommetje, maar dat fanatisme is toch wel anders dan een wedstrijd spelen. Ook mis ik de gezelligheid voor, tijdens en na de wedstrijden en trainingen.

Welk team coach jij en waarom ben je een team gaan coachen?
Ik ben door Marieke Lagemaat benaderd om de D2 te coachen en daar zei ik al snel ja tegen, omdat het me een leuke uitdaging leek een team te gaan coachen. Daarnaast bood het een goede gelegenheid om iets actiever in de vereniging te worden.

Wat vind je het leukste aan coachen?
Ik vind het het leukste om de kinderen in hun spel te zien groeien, zeker omdat wij een team met veel nieuwe kinderen zijn. Daarnaast was ik super trots toen ze op het veld kampioen werden.

Wat vind je het moeilijkste aan coachen?
De D2 vormt een goede uitdaging, omdat je met veel verschillende kinderen en persoonlijkheden samenwerkt. Het is dan soms lastig om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Je kunt op verschillende manieren korfbal spelen, wat voor soort spel vind jij het leukste?
Ik vind zelf een dynamisch spel heel gaaf, vooral als er veel met diepteballen gewerkt wordt. De spelers zijn dan echt goed op elkaar ingespeeld en daar krijg je hele mooie aanvallen uit.

Heb jij zelf ook een favoriete club of speler en waarom?
Mijn meest favoriete club is natuurlijk Telstar, maar ik ben ook een groot fan van Top/Litta uit Sassenheim. Daar speelt ook mijn meest favoriete speelster Jet Hendriks, omdat zij een echte allrounder is, maar vooral uitblinkt in het verdedigen. Zij is wel een groot voorbeeld.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven doe ik de Master Nederland-Duitslandstudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Westfälische Wilhelms-Universität Münster. Daarnaast heb ik een bijbaan bij ‘de Eemhof’ en doe ik ook vrijwilligerswerk bij mijn studieverenigingen.

Stel: ’morgen worden alle maatregelen opgeheven, wat ga jij als eerste doen’?
Als allereerste een gat in de lucht springen. Daarna reis ik denk ik gelijk af naar Duitsland, waarschijnlijk naar München. Zij hebben een gedeelte van mijn hart veroverd en ik ben al veel te lang niet geweest.

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit stukje?
Hopelijk kunnen we snel weer wedstrijden spelen en een goede derde helft vieren bij Telstar, maar voor nu moeten we nog even volhouden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *