What about the love for “KV Telstar”… Sander

Vandaag geven we het woord aan Sander Voets,
speler bij de Selectie.

Hoe lang zit jij al op korfbal en waarom heb je voor Telstar gekozen?
Volgens mij ben ik begonnen toen ik rond de 6 jaar was, dus dan zit ik nu ongeveer 15 jaar op korfbal. Ik ben op korfbal gegaan omdat mijn broer toen ook op korfbal zat en ik ben toen in de F2 of F1 ingestroomd.

Heb je wel eens op het punt gestaan om ervan af te gaan?
Nee dat heb ik nooit gehad, ik heb wel interesse in veel andere sporten maar dan kijk ik altijd of ik het naast korfbal kan doen.

Wat is je leukste herinnering aan Telstar, behalve dat je de ‘vrouw van je leven’ daar hebt ontmoet?
Mijn leukste herinneringen zijn de trainingsweekenden met de selectie. Elk jaar bestaat het weekend uit korfbal, andere sportieve activiteiten en gezellige avonden. Elk jaar is weer ergens anders en worden er weer nieuwe leuke dingen georganiseerd.

Wat heb je het meest gemist het afgelopen jaar v.w.b. Telstar?
In eerste instantie heb ik natuurlijk het korfballen gemist. Een lekker potje partijen of op zaterdag een wedstrijd spelen, daarvoor kom ik liefste naar de club. Daarnaast heb ik natuurlijk ook erg de gezelligheid gemist. De gezelligheid in de kleedkamer na een wedstrijd en natuurlijk de gezelligheid op het terras na een wedstrijd onder het genot van een plate en een biertje van de tap. Gelukkig mogen we inmiddels weer in wedstrijdvorm korfballen met iedereen erbij, nu nog hopen dat de kantine snel opengaat!

Ik ken je als een korfballer die niet zozeer op de voorgrond treedt, maar ze zeggen wel eens ‘stille wateren hebben diepe gronden’. Dat geldt misschien ook wel voor jou. Waarin onderscheid je korfbalspel van de andere heren uit de selectie?
Ik probeer altijd de beste kans te zoeken met het vak. Daarin probeer ik vaak ballen diep te gooien en te dubbelen als iemand anders er naar mijn idee beter voor staat om de bal erin te leggen. Daarnaast probeer ik als aanvaller zoveel mogelijk ballen mee te vangen vanuit het voorveld of zelf na het schot de tweede kans te zoeken. Ik ben dus geen vaste rebounder of een 100% spits maar ik probeer de een combinatie te zijn van een rebounder, spits en spelverdeler.

Je hebt wel eens een gele kaart gehad begreep ik. Kun je de situatie omschrijven en vond je het terecht?
Ik duwde mijn tegenstander nadat hij mij een elleboog gaf, niet zo slim, want de scheids zag alleen mijn reactie. Terecht dat de scheids voor een overtreding floot, de gele kaart vond ik een beetje te zwaar gestraft alleen.

Je hebt het afgelopen seizoen de korfballeague gevolgd. Welke korfballer is voor jou een voorbeeld en waarom?
Ik heb inderdaad veel de korfbal league gevolgd, maar ik heb niet per se een voorbeeld als korfballer. Mooie dingen waar wij bij Telstar soms nog wat van kunnen leren zijn bijvoorbeeld de lopende rebounds van Van Wijngaarden of de strijdlust die Oost-Arnhem leverde in de meeste wedstrijden.

Welke korfbalclub ben jij fan van en waarom?
Ik ben niet per se fan van een specifieke korbalclub, maar ik vind het spel van PKC het mooiste om te zien. Ze nemen veel kansen, er is veel beweging en er wordt uitgegaan van de eigen kracht om te winnen van de tegenstander.

Wanneer spreek jij van een mooie pot korfbal?
Ik hou van wedstrijden die lang spannend blijven (wie niet?) met veel vechtlust. Daarin mag er van mij best hard de duels aan worden gegaan, zolang het maar niet de kwaliteit van het spel naar beneden haalt.

Wat is je eigen ambitie qua korfbal?
Een vaste speler van S1 worden is eigenlijk mijn enige ambitie. Ik zit er nu een aantal keer dicht tegenaan en ik hoop dat het de aankomende selectieperiode een keer gaat lukken.

Lukt het je deze periode een beetje ‘corona proof’ door te komen, waar geniet je van?
Met dit warme weer is het een stuk lastiger, dan wil je het liefst lekker naar buiten en met mensen afspreken. Gelukkig kan dat nu weer in zekere mate door versoepelingen van de maatregelen, daardoor heb ik er nu niet zoveel last meer van.

Stel: ’morgen worden alle maatregelen opgeheven, wat ga jij als eerste doen’?
Een plate bestellen in de kantine.

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit stukje?
Korfballers zorg dat je fit blijft deze zomer zodat je volgend seizoen weer goed kan beginnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *