Ik geef de veter door aan…

Wil je jezelf even voorstellen? Wie ben je? Hoe oud ben je? Waar woon je?

Hoi, ik ben André van Strien, woon in Hoevelaken en ben 17 jaar oud.

Wat doe je in het dagelijks leven? Doe je een opleiding? Heb je een (bij)baan? Of hobby’s naast korfbal?

Ik zit momenteel in het 1e jaar van de opleiding Software Developer op het Hoornbeeck College in Amersfoort, dus ik heb nog wel eventjes ;). Verder doe ik aan modelbouw van vooral auto’s en slagschepen, wat dat eigenlijk inhoudt is uren priegelen en proberen je geduld niet te verliezen.

Volgens mij korfbal jij al een langere tijd! Vertel eens, hoe lang korfbal jij al en waarom ben je gaan korfballen? 

Ik zit er inderdaad al best een tijdje op! 11 jaar om precies te zijn. Mijn zus zat er toen ook al op en ben door haar enthousiast geworden, eerste training en het was gelijk raak, dit wilde ik wel gaan doen! Bovendien vonden mijn ouders het helemaal niet erg dat ze me een paar uurtjes per week kwijt waren ?

Welk team zit je momenteel? Hoe vind je het in het team? 

Ik zit nu in de A1 een gezellig team dat er ook echt voor gaat!

Waar ligt jou kracht binnen korfbal en waar zou je nog in willen groeien/verbeteren? 

Verdedigend is denk ik mijn kracht. Ik kan goed aansluiten en heb daarbij ook voldoende overzicht om nog even een balletje er tussenuit te tikken. 

Aanvallend is er veel om te verbeteren, vooral het vrijlopen en daarna het rustig afmaken van mijn schot, zonder mijn volledige schottechniek in de sloot te gooien omdat ik het ‘gevoel’ heb dat mijn tegenstander heel dichtbij me staat.

Wat is je hoogtepunt als korfballer? 

Toch wel de wedstrijd van S1 tegen Oranje u17, waar ik mocht invallen. Zenuwtjes door het dak maar het was het zeker waard! Was een hele fikse uitdaging maar daar houd ik wel van.

Zaal of Veld? En waarom? 

Zaal 100% het spel is veel sneller en leuker om te zien en je hebt als speler geen last van zon, regen, wind of temperatuur. En ik vind in de zaal altijd een erg leuke sfeer hangen.

Verdedigen of Aanvallen? En waarom?

Verdedigen is toch wel het leukste, als je eenmaal een aanvaller klem zet is dat een lekker gevoel. Al is aanvallen ook leuk omdat je dan creatief moet zijn met je acties en er soms onverwachte mooie acties zijn.

Heb je een korfballer die voor jou een voorbeeld is? Zo ja, wie is deze persoon en waarom? 

Niet echt, ik probeer eigenlijk gewoon mijn eigen spel te ontwikkelen zonder dat ik een andere speler ‘naboots’. Ik vind natuurlijk wel sommige spelers leuk om te zien zoals Gert-jan Meerkerk. Maar daar blijft het ook wel bij.

Wat zou je graag nog willen bereiken op korfbalgebied? 

Sowieso het 1e halen! Dus dat is nog een leuke uitdaging, verder gewoon mezelf altijd door blijven ontwikkelen, en tot mijn eigen ‘plafond’ komen.

Wat maakt Telstar een leuke club om te korfballen voor jou? 

De mix gezelligheid en competitie, en vooral ook de sfeer bij wedstrijden, al speel je niet is het nog steeds leuk aan de zijlijn!

Aan wie zou jij de veter willen doorgeven? 

Mark van Dunschoten