Selectie KV Telstar

Telstar 1 wint bloedstollende laatste veldwedstrijd

… en draagt rode lantaarn over

De Hoevelakers zijn er in de allerlaatste veldwedstrijd van 2022 in geslaagd een overwinning te behalen. Het ging weliswaar moeizaam, maar uiteindelijk ging Telstar/Schoonderbeek 1 toch met volle buit naar huis. Qua resultaat viel de eerste competitiehelft wat tegen, maar door deze overwinning gaat de ploeg toch met frisse moed het zaalseizoen in.

Voorafgaand aan de wedstrijden tussen beide hoofdmachten was het eerst de beurt aan Telstar/Schoonderbeek 2. Ook zij namen het op tegen de ploeg uit en in Bilthoven. Na een matige eerste helft wisten ze helaas het tij niet meer te keren en liet Telstar 2 kostbare punten liggen.

Om 15:30 uur was het de beurt aan het vlaggenschip van Telstar. De openingsfase was duidelijk voor de Hoevelakers maar zoals al vaker dit veldseizoen kwam de tegenstander terug van de achterstand. De thuisploeg nam het initiatief in de score over en wist voor rust uit te lopen naar een 7-5 stand. Vlak voor het rustsignaal maakte Telstar de aansluitingstreffer.

In de rust werden de nodige woorden gewisseld en de welbekende puntjes op de ï gezet. Dit sorteerde nog niet direct effect getuige de doelpunten van NOVA na rust. Na een korte, moeilijkere fase was het echter toch Telstar wat de overhand had in de tweede helft. Na 10-8 wist Telstar op 12-12 weer gelijk te komen. Telstar trok deze goede lijn door en wist met 12-15 een gaatje te slaan. NOVA dacht dat er toch nog wat te halen viel en kwam nog terug maar uiteindelijk wist Telstar de wedstrijd dikverdiend te winnen. Bij een stand van 15-16 floot de scheidsrechter af.

Telstar gaat zich nu voorbereiden op het zaalseizoen. In de zaal de ploeg eindelijk weer uitkomen in de 1e klasse waar natuurlijk met de schotklok gespeeld gaat worden. Mocht je het leuk vinden om bij thuiswedstrijden van Telstar 1 achter de jurytafel te zitten om de score bij te houden of de schotklok te doen, meld je dan aan bij de TC! De selectie gaat in voorbereiding op het zaalseizoen 3 oefenwedstrijden spelen. Deze zullen allen helaas uit gespeeld worden, evenals de openingswedstrijd in de competitie. De competitie start voor Telstar 1 met de interessante en vaak beladen wedstrijd in én tegen Woudenberg. We hopen jullie allen dan (26 november) weer te zien!