What about the love for “KV Telstar”… Peter

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag is Peter Vedder aan het woord,
speler uit het 2e van de zaalcompetitie

 

Je hebt bijna een half jaar niet meer mogen trainen als senior. Hoe ben jij die tijd doorgekomen?
Met mijn werk heb ik geluk dat ik niet thuis hoef te werken. De avonden of het weekend probeer je samen toch zo leuk als kan in te vullen. We hebben sinds februari vorig jaar een hondje (Frenkie) die het heel erg leuk vindt om te wandelen en te spelen met ons.

Nu mag je weer trainen, eerst in tweetallen, nu in viertallen. Hoe hou je je training nog een beetje leuk en wat kun je vooral voor trainingsoefeningen doen?
Met het groepje 27+ doen we iedere keer een ander deel van de training voorbereiden. Zo blijven de trainingen een beetje gevarieerd.

Reageer op de stelling: ‘Er is sprake van leeftijdsdiscriminatie omdat vanaf 27 jaar en ouder niet in partijvorm mag worden getraind’.
In deze coronatijd zijn er natuurlijk heel veel maatregelen (geweest). Veel van deze maatregelen heb ik niet direct last gehad. Plus dat de maatregelen gewoon nodig zijn!
Echter vind ik het wel heel erg jammer dat deze grens van 27 jaar is getrokken zonder een duidelijk redenen. Diederik Gommers: “ …maar je moet juist lopen, naar buiten en zorgen dat je voldoende stappen hebt gezet; iedereen doet dat op zijn eigen manier. Ik had liever gezien dat jongere én oudere mensen langer hadden doorgesport in de buitensituatie.”
Ik heb goede hoop dat wij ook snel weer mogen meedoen!

Stel: Jij hoort vandaag dat je vanaf volgende week weer mee mag doen met onderlinge wedstrijden. Wat ga je als eerste doen?
Heel erg blij zijn!!

Hoe heb jij je conditie op peil gehouden?
Via Telstar kon iedereen elke week meedoen met een work-out. Deze werd online gegeven door Jordy Ruitenbeek.
Verder kon ik thuis in mijn schuur ook minimaal een keer per week een eigen work-out doen. Dit deed ik dan meestal samen met iemand. Want sporten is samen toch leuker dan alleen!
Bij mooi weer ga ik af en toe hardlopen om ook mijn conditie op peil te houden.

Hoe wist je toch binding te houden met Telstar?
Middels de work-outs 1x per week. Verder trainen we vanaf eind februari wel weer op het veld; op 1,5m. Dus zie ik teamgenoten wel weer.
Verder op zaterdag worden alle wedstrijden via een stream uitgezonden.
Ook zijn er regelmatig leuke dingen online georganiseerd zoals een pubquiz of een bingo.

Heb je nog op een andere manier van korfbal genoten en hoe?
Nee niet echt. Zelf (wedstrijden) spelen is en blijft toch het leukste. Wel is het leuk dat de clubs in de korfbal league de online streams goed hebben geregeld en deze goed te volgen zijn.

Je bent minimaal 27 jaar, dan behoor je een beetje bij de veteranen, blijkt nu  . Wat is je mooiste overwinning bij Telstar?
Ik heb een paar hele mooie overwinningen. Mijn eerste jaar bij Telstar wonnen wij de return wedstrijd thuis van Sparta Nijkerk. Die overwinning was wel de basis voor het kampioenschap van senioren 2 in 2017.
De beslissingswedstrijd van Telstar 1 in Nijeveen tegen de Parabool was ook heel gaaf.

Je bent minimaal 27 jaar, maar nooit te oud om te leren  Wat zou jij graag op korfbalgebied nog willen leren en waar vind jij dat je team nog wat in kan leren?Ik denk dat ik zelf doelgerichter kan zijn, en dat we dat als team ook kunnen zijn. Elke keer als we de bal ontvangen eerst moeten kijken kan ik afronden op de korf.

Je bent minimaal 27 jaar, dan behoor je een beetje bij de oudsten van de club, en de meest wijze spelers toch?   Wat wil je als één van de meest ervaren speler meegeven aan de jongere generatie?
Een wedstrijd mag je nooit op instelling en beleving verliezen!! Als ik zelf iets geleerd heb bij Telstar is dat het wel … Strijd leveren!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *