Kort en bondig; De 3-zinnen-pitch: hoe zou je jouw bedrijf in drie zinnen beschrijven?

Pannenkoekbakkerij ‘De Gillende Keukenmeid’ is een laagdrempelig restaurant met wel meer dan 100 verschillende pannenkoeken die nog echt op geheel ambachtelijke wijze worden gebakken. Dus in een grote pan met lekker veel beleg en uiteraard worden ze dan bij ons nog echt in de lucht omgegooid. 

Sinds 24 februari mogen wij, mijn compagnon Michel en ik, gasten verwelkomen in het in een nieuw jasje gestoken ‘Eetcafé De Foep’, voor een lekker hapje en/of drankje. Wij zijn de uitdaging aangegaan, samen met onze chef-kok Joop, die ons verblijdt met mooie en vooral fijne gerechten.

Veel mensen kennen jou al, maar wil je jezelf toch nog even voorstellen? Wie ben jij? Wat beweegt jou?

Ik ben André Kooi, van oorsprong een chemisch analist die uiteindelijk, na 6 jaar studie, in 1988 fulltime ging werken als pannenkoekenbakker in ‘Pannekoekenhuys Den Potsenmaeker’ nadat ik daarvoor ca 1,5 jaar de kunsten van de toenmalige bakker, Olaf, mocht aanzien en hem helpen in de bijkeuken. 

Na een aantal jaar mocht ik het bedrijf overnemen en waren intussen Olaf en Pieter ‘Pannenkoekbakkerij De Gillende Keukenmeid’ en ‘Eetcafé De Foep’ begonnen. 

In 2003 mocht ik ook ‘De Gillende Keukenmeid’ van hun overnemen. Intussen was mijn huidige compagnon van ‘Eetcafé De Foep’ ook de trotse eigenaar geworden van ‘Den Potsenmaeker’. En uiteindelijk komt onze jarenlange samenwerking, op twee plekken, dus nu samen op één mooi plekje in een vernieuwde ‘Eetcafé De Foep.’

Kun je kort de geschiedenis schetsen?

1979: opening Pannenkoekenhuys Den Potsenmaeker in Amersfoort op de Groenmarkt.

1988: de pannenkoekenpan overgenomen van Olaf in Den Potsenmaeker.

2003: De Gillende Keukenmeid bestieren.

2022: Opening van een vernieuwd Eetcafé De Foep samen met Michel van Den Potsenmaeker.

Hoe ziet een dagelijkse werkdag er gemiddeld uit?

Tja, nu is ‘t wel al eventjes een drukke tijd met een nieuwe veranderde zaak erbij; ‘s morgens om 9 uur aan de slag in ‘De Foep’ en vervolgens ‘s avonds tot ca 9 uur lekker aan het werk in ‘De Gillende Keukenmeid’. Niets te klagen, want beide zaken zijn heel erg leuk om te doen.

Wat heeft je aangezet om onze vereniging te sponsoren?

Ik heb zelf van kinds af aan gekorfbald in Amsterdam (MIK) en in Leusden (het alom jullie welbekende, Antilopen).

Dus je hebt zelf al eens gekorfbald. Vertel?

De mooiste jaren heb ik toch wel bij Antilopen heb mogen meemaken op hoog niveau tot aan jeugdinterlands aan toe.

Wat spreekt je zo aan in onze mooie vereniging?

Dat wat ikzelf ook bij al mijn verenigingen heb ervaren is de familiale sfeer. Eigenlijk bij alle korfbalverenigingen heerst er de sfeer van één grote familie te zijn.

Wat is jouw sportieve uitdaging?

Mijn sportieve uitdaging is bijna mijn hele jongere jaren tot aan 5 jaar geleden geweest een hele marathon te lopen binnen de 3,5 uur. Is mij uiteindelijk niet gelukt door een artrose (slijtage) in mijn heupgewricht. 

Waarom zouden onze leden juist voor jouw bedrijf moeten kiezen?

Vind ik eigenlijk een moeilijke vraag. Ik vind dat iedereen dat zelf bij ons zou moeten ervaren.

Wat (aanbieding, actie, nieuws of vacature) zou je bij onze leden onder de aandacht willen brengen?

Ook wij hebben last gehad van de afgelopen twee corona-jaren, maar zijn er fantastisch doorgekomen dankzij de grote gunfactor die wij uit het hele dorp gevoeld hebben. Maar nu wij volop er tegenaan mogen kunnen wij best nog wel in beide zaken op allerlei plekken personeel gebruiken. Dus jijzelf, broer, zus, neef, nicht of vriend(in) zijn welkom in ons gezellige horeca-team.

Wij leren graag van specialisten. Heb je een (vak)tip of advies voor onze leden?

Tip over pannenkoekenbakken is natuurlijk wel een geheim hè…

Tip van mij, uit eigen ervaring: ook al was ik eigenlijk geen talentvolle korfballer, door inzet, doorzettingsvermogen en aanjagende teamspirit heb ik toch wel op een mooi hoog niveau korfbal mogen spelen.

Wil je nog wat kwijt aan eenieder die dit interview leest?

Ik ben van mening dat je lichaam veel meer kan, op sportief gebied, dan jezelf denkt. Volgens mij heet dat “doorzettingsvermogen”.

Meer info

De Gillende Keukenmeid

Westerdorpsstraat 56, 3871 AZ Hoevelaken

Telefoonnummer: 033 258 08 20

www.degillendekeukenmeid.com

Meer info

Eetcafé De Foep

Westerdorpsstraat 56A, 3871 AZ Hoevelaken

Telefoonnummer: 033 253 71 89

www.defoep.nl