Winst A3 geeft zicht op kampioenschap

Alle teams hebben zo hun kwaliteiten en hun sterke kant. Die van de A3 is de veldcompetitie. De najaarcompetitie rondden we af met een 2e plek, en nu in het voorjaar staan we ook 2e. Met aanstaande zaterdag de wedstrijd tegen de koploper op het programma, met slechts 2 punten verschil, kunnen we bij winst gedeeld kampioen worden.

Het serieuze trainen is nu zijn vruchten aan het afwerpen. Het aanvalsspel is gevarieerder geworden, kansen worden vaker afgemaakt en verdedigend schakelen we de tegenpartij steeds meer uit (gefrustreerde tegenstanders zijn het bewijs). Van de 5 wedstrijden zijn er 4 gewonnen, met de thuiswedstrijd tegen DWS als uitschieter: 19-4. Het doelsaldo is dan ook ruim.

Het veldseizoen startte nog een beetje stroef, met verlies tegen Revival (8-12). Gevolgd door een woensdagavond wedstrijd helemaal in Elburg bij warme temperaturen die nipt gewonnen werd (ruststand 1-1, eindstand 5-6). De derde wedstrijd was het omslagpunt. Door strak te verdedigen werd DWS helemaal uitgeschakeld. Daar waar we in de zaal nog van ze verloren, hadden ze nu geen kans. Verdedigend werd er geen ruimte gelaten voor afstandsschoten, waar DWS bijna alle doelpunten uit scoorde. Daarentegen gingen wij veel meer van afstand schieten i.p.v. op de doorloopballen te spelen. Gewend als DWS was dat wij op doorloopballen speelden, werd er zat ruimte over gelaten voor het op afstand schieten. Ondanks dat er door het gemis aan 3 spelers ook invallers uit de A2 meededen, kwamen de meeste doelpunten uit handen van de A3-spelers zelf.

Drie weken later vond de return tegen DWS plaats, waarbij de tactiek gehandhaafd bleef. Ook nu kwam DWS maar moeilijk tot scoren. De gehele eerste helft zelfs helemaal niet, de ruststand was 0-7. In de tweede helft werd er verdedigend wat minder druk gegeven, waarschijnlijk door de grote voorsprong. Nu scoorde DWS wel mee, maar ook Telstar bleef scoren, zodat uiteindelijk de eindstand 7-14 op het bord stond.

Afgelopen zaterdag kwam Elburg bij ons op bezoek, en zij wilden graag revanche voor hun nipte verlies thuis. Onderaan in de poule zonder punten wilden zij graag hun eerste punten pakken. Het warme weer speelde hen echter parten. Ook wij hadden met hetzelfde weer te maken, maar er werd fanatiek gekorfbald. De eerste helft moesten we – zoals vanouds – eerst op gang komen. Veel kansen die niet afgerond werden. Het was dan ook Elburg die de score opende. De eerste helft ging het gelijk op, met ruststand 3-3 als resultaat. Na de rust kwamen de doelpunten op gang en na gelijk op te gaan tot 4-4, liepen we uit tot 9-4. Eindstand was 10-5. Saillant detail: in beide helften werd een schot net te laat genomen en geraakt nadat een dame van Elburg gevallen was en daarvoor was afgefloten (wel beide keren een ander!). Het had zomaar 12-5 kunnen zijn!

Nog wat leuke statistieken:
gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd voor:
najaar 7,5; zaal 7,8; voorjaar 11,4
gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd tegen:
najaar 9,2; zaal 13,1; voorjaar 6,6

De coaches zijn trots op dit team, dat heeft laten zien na een teleurstellende zaalcompetitie sterker op het veld te staan. Ongeacht de uitslag aanstaande zaterdag is wat ons betreft dit team kampioen!