Telstar D2 haalt punten naar Hoevelaken in spannende thriller

Zaterdag 18 mei stond de uitwedstrijd tegen Huizen D1 op de planning. En na een gelijkspel en een keer winst waren de jongens en meiden van de D2 erop gebrand om ook nu weer met punten thuis te komen. Met Eva en Annelieke uit de D3 die de afwezige Madelief en Arjen vervingen, gingen we vol goede moed in het zonnetje op pad.

De wedstrijd begon voortvarend door na het onderscheppen in de verdediging de bal snel uit te brengen naar de aanval door Sofia, Tessa, Chris en Thijs. De eerste aanval (Esmee, Annelieke, Thamar en Ruben) speelde goed rond en maakte veel kansen, die Annelieke en Ruben wisten te verzilveren. Hierdoor stond halverwege de eerste helft de stand op 1-3.
Na het wisselen van functie vergrootte Sofia met een afstandsschot de voorsprong naar 1-4. Echter door een wissel bij Huizen, begonnen zij met een inhaalslag. Na de 2-4, scoorde Thijs nog 2 doorloopballen waardoor het verschil maar liefst 4 doelpunten werd. Huizen verkleinde deze weer tot 4-6 waarna we de rust ingingen.

Na de rust kwam Eva erin voor Annelieke. En de volgende 12,5 minuten lag het tempo wat hoger dan in de eerste helft en werd er volop gescoord. Huizen als eerste, waardoor ze weer dichtbij onze D2 kwamen, met een doorloopbal werd het 5-6. Onze aanval was echter erg op dreef. Eva kreeg een strafworp mee, die Esmee wist te verzilveren. Esmee kreeg ook veel kansen om uit een doorloopbal te scoren, en na een paar pogingen ging ook die raak. 
Thamar wist met een doorloopbal die ze vervolgens als stopschot nam (zodat haar tegenstander die om de aangeef was gelopen er niet bij kon komen) de stand op 5-9 te brengen en weer een comfortabele 4 doelpunten verschil te bereiken. Dat vond Ruben niet genoeg en hij maakte er dan ook met een mooi afstandsschot 5-10 van. 
Nu wist eindelijk Huizen ook nog een puntje te maken met een afstandsschot: 6-10. Nog eenmaal voordat ze gewisseld werd, scoorde Esmee weer een doorloopbal en weer was er een verschil van 5. Met Annelieke weer in het veld begon de laatste 12,5 minuut met een stand van 6-11. 

Dat laatste kwart deed Huizen er alles aan om weer aansluiting te vinden, aangemoedigd door het vele publiek. En helaas was onze aanval minder productief, en begon zelfs steeds gehaaster te spelen waardoor de bal snel weer bij Huizen in de aanval kwam. Hier maakte Huizen gretig gebruik van en ze begonnen hun afstandsschoten te raken: 7-11; 8-11; 9-11; zelfs 10-11. Op de bank en aan de kant van het veld door Vivian gierden de zenuwen ons door het lijf. Zo werd het veel te spannend gemaakt. 
Onze laatste aanval was gelukkig wat rustiger en de bal bleef langer bij ons in de aanval. “Dood spel” werd nog door een ouder aan Huizense kant geroepen, maar gelukkig zag de scheids goed dat er wel degelijk op het creëren van kansen werd gespeeld. De bal kwam nog bij Huizen terecht en in hun aanval. 
En toen kwam het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter, die het ook wel erg spannend had gevonden wat hij halverwege de 2ehelft niet meer verwacht had. 
Gelukkig, de punten zijn veilig en de D2 staat met 5 punten uit 3 wedstrijden zelfs 2 punten los van de nummer 2 Fortissimo.

Volgende week komt Huizen bij ons op bezoek. Kom allemaal kijken en aanmoedigen, want de ploegen in deze poule zijn allemaal aan elkaar gewaagd en als de D2 ook deze wedstrijd weet te winnen ….

Bijdrage van Wendy