Verslag van de wedstrijd D1 & D2 op 17 april 2021

De dag was weer zonnig en vrolijk begonnen. Iedereen had er weer zin in.

Grietje en Martine hadden voor thee & koffie gezorgd. De zon scheen, maar op het veld was het nog best fris op het vroege tijdstip(08:45 uur)

De warming-up werd deze dag verzorgd door Mieke & Rachel.

Nadat de indeling van de teams door Naomi & Martine even was aangepast, kon de wedstrijd beginnen.  Maar waar was de Scheidsrechter. Even waren wij bang dat Timon(onze scheidsrechter) zich verslapen had. Maar nee hoor, daar kwam hij aan gefietst. Zoals altijd scherp op tijd, maar hij is er altijd. Hij werd ontvangen met applaus door van spelers en de coaches.

Nadat de indeling van de teams door Naomi & Martine even was aangepast, kon de wedstrijd beginnen.  Het eerste fluitsignaal klonk en de wedstrijd ging van start. De verdeling van de spelers was aardig goed gelukt en wisten zowel Team Rood en Team Hesjes regelmatig de bal bij de korf te krijgen. Team Hesjes was het eerste kwart van de wedstrijd iets sterker en de uitslag van het eerste kwart was 2-4 voor Team Hesjes.

Nu was het de beurt aan de andere vakken van Team Hesjes en Team Rood om aan te vallen. Ook zij hadden er zin in en hadden mooie kansen en speelden lekker samen. Er werd allen wat minder gescoord. De uitslag van het tweede kwart was 0-1 voor de Hesjes. Weer een overwinning voor Team Hesjes!

Na een korte pauze. De snoepjes waren op en de teams waren waren opnieuw ingedeeld. Het derde kwart kon van start.(dat rijmt) Omdat het tweede kwart wat minder scherp was en de slappe lach begon te overheersen, hadden de coaches een opdracht bedacht voor alle spelers. Ook voor de scheidsrechter, want die moest nog beter op letten.

De opdracht was als volgt: Als de bal door de verdediging was onderschept door de verdediging, werd de bal niet naar de aanval gebracht, maar ging de verdeging gelijk aanvallen. De aanval moest dus scherp zijn. Er kon direct door de tegenstander op dezelfde korf geschoten worden, zodra de bal was onderschept. Na 3 schoten per vak(Team Rood & Team Hesje samen) floot de scheidsrechter af en ging de bal naar het andere vak, zodat daar ook gespeeld kon worden. Dit vond iedereen erg leuk en na een minuut of vijf stond iedereen weer op scherp. Dat was het moment om weer om te schakelen naar de gebruikelijke regels. Het derde kwart eindigde in een gelijk spel: 1-1.

Het vierde kwart werd gestart en iedereen stond door de opdracht in het derde kwart gereset.          Er werd weer hard gewerkt door beide teams. De aanvallen werden mooi opgebouwd en er waren voor zowel Team Hesjes en Team Rood veel kansen. Ook waren beide teams goed in het onderscheppen van de bal. Er werd gestreden voor elke bal en dat was erg leuk om te zien. Dit keer was het team Rood die de overwinning binnen wist te slepen. Het vierde kwart eindigde met  2-0 stand voor Team Rood.

Iedereen had weer een leuke wedstrijd gehad en er waren weer leuke oefeningen bedacht voor de volgende training met de D1 & D2!

Opstelling eerste helft

Team Rood

Aanval: Marc, Nathan, Josefien & Jasmijn(D1)

Verdediging: David, Matthijs, Lilah & Fenna

Team Hesjes

Aanval: Tjerk, Eliam, Henriëtte & Nora

Verdediging: Levi, Boaz, Julia & Sterre

Wissel: Lilah

Opstelling tweede helft

Team Rood

Aanval: Marc, Levi, Mirthe & Sterre

Verdediging: Tjerk, Boaz, Julia & Henriëtte

Team Hesjes

Aanval: Nathan, David, Nora & Jasmijn(D1)

Verdediging: Matthijs, Eliam, Lilah & Fenna

Wissel: Josefien