Wedstrijd 13 januari 2024

Voorbeschouwing

Zaterdag 13 januari staat in het teken van thuiswedstrijden in Sporthal ‘De Slag’ voor zowel Telstar/Schoonderbeek 1 als 2. Allereerst zal Telstar 2 aantreden tegen KV Wageningen 4 om 18:15 uur, vervolgens om 19:30 uur staat Telstar 1 klaar om de wedstrijd tegen Luno 1 te spelen. 

En nieuw jaar betekent ook nieuwe voornemens, zou er gezegd worden, maar voor Telstar/Schoonderbeek 1 is dit niet van toepassing. Het team ligt op de goede koers richting het kampioenschap en wil hier niet graag van afwijken. De zes eerder gespeelde wedstrijden zijn allemaal met winst afgesloten, echter verliep niet elke wedstrijd soepel. Met 12 punten en een doelsaldo van +69 staan de Hoevelakers ruimschoots bovenaan. Ook met het aantal gescoorde doelpunten: 136 en de tegendoelpunten: 67 zijn ze tot nu toe de beste in de poule. 

Het team weet met vlagen goed korfbal te laten zien, maar soms zakt het dynamische spel wat weg. Het lijkt bijna alsof Telstar 1 het zichzelf juist veel lastiger wil maken dan nodig. Wanneer de diepe lijnen en acties op het goede moment plaatsvinden, vliegen de ballen er achter elkaar in. Coach Maarten de Jong blijft hier dan ook op hameren tijdens de trainingen, dit werpt zijn vruchten tijdens sommige wedstrijden af. Toch blijft elke week de lijn maar stijgen en is Telstar 1 goed op pad richting het kampioenschap. 

De tegenstander uit Linschoten heeft een iets moeilijkere start van het zaalseizoen gekend. De eerste drie wedstrijden werden verloren, waardoor het leek alsof zij voor eventuele degradatie zouden spelen. Niets is minder waar, Luno 1 wist de volgende drie wedstrijden met iets ruimere cijfers te winnen waardoor zij nu op plek 5 staan in de poule. 

Zoals eerder besproken is het onderschatten absoluut niet mogelijk in de poule, ook bij deze wedstrijd voor het thuispubliek wordt er net zo hard gestreden om de punten te pakken. Het enige doel dat Telstar 1 voor ogen ziet is het kampioenschap. 

Telstar 2 daarentegen heeft in de wedstrijden voor de kerstvakantie veel moeite gehad met de tegenstanders, met maar 2 puntjes staan zij op 7e plek in de poule. Zij spelen tegen KV Wageningen 4, die momenteel plek 5 bezet houdt. De Hoevelakers willen graag de eerste winstpartij behouden, waardoor zij er alles aan zouden doen om dit waar te maken. Wij hopen dat u aanwezig bent bij deze belangrijke wedstrijden, graag tot ziens!

Na de wedstrijden van Telstar 1 en 2 zal om 20:45 uur Telstar 3, onder leiding van scheidsrechter Sander Roemers, aantreden tegen Apeldoorn 2. Blijft u gerust zitten om ook deze spelers aan te moedigen!

Standen selectie