Telstar/Dé Register Makelaar lijdt duur puntverlies tegen NKC ’51

In een open wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen, heeft NKC ’51 uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Telstar/Dé Registermakelaar wist een 15-19 voorsprong in de tweede helft niet vast te houden en zag NKC ’51 erop en erover gaan. Eindstand 27-26.

De accommodatie in Nijverdal was tiptop in orde. Er was een keurig verzorgd wedstrijdboekje, net als het omroepen voor en tijdens de wedstrijd. Datzelfde kon helaas niet gezegd worden over de tijdwaarneming en schotklokbediening. Wat een ongelofelijke aanfluiting was dat. De tijd liep met regelmaat niet, de stand klopte zelden, de schotklok werd te laat aangezet of gereset zonder reden. Toevallig vaak als de thuisploeg in balbezit was, wellicht het resultaat van mensen die meer toeschouwer dan tijd- of schotklokbediener zijn. Het leidde af en het ontregelde. Zonde als alle andere randvoorwaarden wel goed zijn ingevuld. Het laat je beseffen hoe verwend we zijn met de leden van de jurytafel van onze eigen vereniging!

Enfin, de wedstrijd. In de openingsfase was Telstar zoekende in de aanvalsopzet en duurde het even voordat de puzzelstukjes op z’n plek vielen. NKC had inmiddels het initiatief genomen en leidde bijna de hele eerste helft in de score, tot twee minuten voor de rust. De Hoevelakers scoorden makkelijk en vlak voor rust werd vanaf de stip de ruststand op 13-16 bepaald.

In de tweede helft liep de hoofdmacht nog even uit tot 15-19, maar NKC ’51 schakelde over op een aanvalsopzet waar Telstar geen antwoord op had. Statisch twee heren neer zetten, dames in stelling brengen en scoren. Felle verdedigende druk geven was geen optie, omdat de scheidsrechter elke actie naar binnen beloonde met een vrije bal of strafworp. Mede door het stagneren van scores in het andere vak en snelle treffers kon NKC dichterbij komen en ging eroverheen. Ook een messcherpe Bas Hopman kon dit niet voorkomen. De thuisploeg kwam op 27-25. De eerste kans op aansluiting werd gemist, maar met nog 25 seconden te spelen viel die alsnog. NKC maakte echter geen fout en speelden de schotklok uit, waardoor de Hoevelakers met lege handen huiswaarts keerden.

Er had meer in gezeten en Telstar bewijst zich een slechte dienst door het puntverlies. Nummer zeven Rigtersbleek declasseerde Spirit en nadert nu tot twee punten. Komende week wacht de confrontatie met de Enschedeërs. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en de belangen zijn groot, Telstar heeft de punten hard nodig en zal er alles aan doen om winnend het veld af te lopen. Aanvang 20:35 uur in de Pathmoshal te Enschede.

Tot slot willen wij via deze weg ODIK feliciteren met het terechte kampioenschap, maar vooral heel veel sterkte wensen de komende tijd. Een speler van ODIK 2 was afgelopen zaterdagnacht betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval en is daarbij ernstig gewond geraakt. Zijn toestand is zorgwekkend. Nogmaals sterkte toegewenst voor de familie, vrienden, selectiespelers en de vereniging.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *