Telstar D2 sluit goed zaalseizoen af met flitsende wedstrijd

In deze mooie seizoensafsluiter tegen de nummer 3 van de poule (Dindoa D3) werd het publiek getrakteerd op een snelle wedstrijd met veel doelpunten.

Onze D2-toppers lieten zien dat Unitas D2 terecht ons als concurrent had gezien voor het kampioenschap. Ook al maakte de uitslag niets meer uit voor de eindstand in de poule, de D2 was al zeker van de tweede plek, ging de D2 er vol voor en alle spelers lieten zich van hun beste kant zien.

Misschien hielp het wel dat de wedstrijd pas een kwartier te laat kon beginnen, door de uitgelopen kampioenswedstrijd van de Surf heren. In ieder geval was de stand bij rust al bijna de eindstand van de uitwedstrijd tegen Dindoa. Ze moesten wel even op gang komen, en ook Dindoa scoorde in het begin van de wedstrijd lekker mee, dus het leek een spannende pot te gaan worden. De eerste aanval (Thijs, Chris, Thamar en Tessa) wist 2 x met een doorloopbal de korf te vinden, maar ook Dindoa scoorde 2 keer, zodat er van functie gewisseld werd met een 2-2 stand. De eerste helft was wel gekenmerkt door een flink aantal strafworpen, niet allemaal benut. En met een strafworp wist Dindoa ook voor de enige keer in de wedstrijd een voorsprong te pakken. Al snel pakte ons 2e aanvalsvak (Arjen, Ruben, Esmee en Madelief) de voorsprong weer terug door een kleine kans en een doorloopbal te scoren. Voor het laatst kwam Dindoa langszij met een afstandschot. En daarna waren de Telstar toppers warmgedraaid. De verdediging zal goed op slot, er werd goed voorverdedigd. En ondertussen konden de aanvallers doorgaan met scoren. Bij rust was het al 7-4, met nog een doorloopbal, een strafworp en 2 afstandschoten, waarbij alle spelers in het vak gescoord hadden.

Na rust kwam Telstar flitsend uit de startblokken, terwijl het bij Dindoa stil viel. Er werd nog beter voorverdedigd, en Dindoa kreeg maar weinig kansen. Telstar daarentegen had er meer, en had ook minder kansen nodig om tot scoren te komen. Ook in dit vak werd nu door alle spelers gescoord: kleine kansen na het afvangen van de bal en afstandschoten vlogen er makkelijk in. Bij het wisselen stond het inmiddels 14-5 en stond de totale teller van de zaalcompetitie op 99 doelpunten. Daarmee waren ze echter nog niet klaar en ook de 2e aanval scoorde weer 3 keer. Het laatste doelpunt was voor Dindoa waar hun supporters nog flink voor juichten. Eindstand: 17-6, verreweg de meeste doelpunten die dit team ooit in één wedstrijd heeft gescoord. En daarmee hebben ze maar liefst 102 keer gescoord in 12 wedstrijden, met maar 50 tegendoelpunten. Een grote verbetering ten opzichte van het eerste veldseizoen toen het scoren veel lastiger ging, terwijl de kansen al wel goed werden gecreëerd. Dit belooft weer veel goeds voor het veldseizoen!

Van een enthousiaste ouder.