Op de bank met:
Jochem Kok

“Ik probeer elke speler naast de groepsaandacht, ook individuele aandacht te geven.”

Hoe ben je voor het eerst in aanraking gekomen met korfbal?
Ik ben voor het eerst in aanmerking gekomen met korfbal door het schoolkorfbal toernooi. Daarvoor had ik nog nooit van korfbal gehoord. 
Mijn familie is een echte voetbalfamilie, dus daar werd eigenlijk ook alleen maar over gesproken qua sport. Ik was 10 jaar oud toen ik aan het schoolkorfbal toernooi meedeed en ik was meteen enthousiast. Vrij snel daarna ben ik lid geworden van Telstar.

Wat doe je nu allemaal binnen de club?
Naast dat ik in een team speel (S3 veld en S4 zaal), train en coach ik de C2 met heel veel plezier. Verder ben ik omroeper voor de wedstrijden van S1 en draai ik bardiensten tijdens de veldcompetitie. 
Daarnaast kijk ik regelmatig of ik kan helpen tijdens een activiteit of evenement, zoals het schoolkorfbal toernooi.

Waarom ben je begonnen met coachen van een team? 
Ik heb altijd al interesse gehad in kennis overdragen aan anderen. Ik volg ook de opleiding Onderwijsassistent, dat verklaart al een hoop denk ik haha. Maar daarnaast vind ik het ook heel leuk om met kinderen en jongeren te werken. 
Het training geven en coachen heeft met beide interesses raakvlakken en dat heeft mij doen besluiten dit daadwerkelijk te gaan doen.

Hoelang geef je al training? En wat vind je het belangrijkste tijdens een training?
In totaal geef ik nu al 5 jaar training. Het belangrijkste tijdens een training voor mij is dat elke speler zich serieus genomen voelt. Ik probeer daarom ook elke speler naast de groepsaandacht, ook individuele aandacht te geven. Pas dan kan er in mijn ogen echt goed getraind worden. 
En daarnaast zijn natuurlijk hard werken en plezier maken twee hele belangrijke ingrediënten voor een goede training!

Wat moet je doen als omroeper voor de S1?
Eigenlijk niet bijzonder veel dingen. Ik heb standaard een stuk tekst klaarliggen die ik voor elke wedstrijd iets moet aanpassen, zoals de juiste naam van de tegenstander opschrijven. Vooraf aan de wedstrijd check ik altijd bij de tegenstander wat hun basisopstelling is. Ik heb nog wel eens meegemaakt dat ik die opstelling van de site van de tegenstander vandaan had gehaald, maar er dan op moment van opstellen een iets ander team stond. Dan is het natuurlijk gênant als je een verkeerde naam omroept :). 
Ook vooraf aan de wedstrijd zorg ik dat ik de namen van de kinderen van het team van de week doorgekregen heb met welke spelers van S1 zij oplopen. En natuurlijk de naam van de balsponsor.
Bij moment van omroepen is het een kwestie van voorlezen en de klus is geklaard! Een simpele, maar leuke taak.

Wat vind je zelf het leukst aan korfbal? 
Het leukst aan korfbal is de dynamiek van de sport vind ik. Korfbal is heel vrij wat dat betreft. Je kan het op allerlei manieren spelen. 4-0, 3-1, 2-2, allemaal ook op een eigen manier in hoe je dat neerzet. Dat maakt het boeiend vind ik. Bij een training vind ik het leuk als ik een voldaan gevoel heb. Hard werken en leren van de oefeningen vind ik belangrijk. 
Bij wedstrijden hou ik ervan dat ik strijdlust erin kan gooien. Ik ben erg fanatiek en ga daarom altijd voor de winst!

Hoe reageer jij wanneer jullie verliezen?
Als we de wedstrijd verliezen, kan ik dat vaak wel accepteren, maar alleen als het terecht is in mijn ogen! Zo niet dan kan ik een paar uur chagrijnig zijn.

En wat doe je allemaal nog buiten korfbal?
Ik zit op school op het MBO in Amersfoort en volg daar de opleiding Onderwijsassistent. Daarnaast werk ik heel recent als Hiker bij Easy Way. Ik moet dan auto’s afleveren bij klanten en/of bedrijven. 
Ook pas ik elke week op bij een gezin thuis. En ik ben natuurlijk graag in de kantine of in de kroeg te vinden in het weekend!

Wat wil je gaan doen nadat je je opleiding hebt behaald? 
Ik wil dan nog doorstuderen tot Leraar Engels of Leraar Nederlands voor op het voortgezet onderwijs. Mijn voorkeur gaat uit naar Engels, maar gelukkig heb ik nog ruim een jaar de tijd om hierover na te denken!

Weetjes over Jochem:
Hij heeft voor de radio gewerkt.
Hij heeft als DJ gedraaid op vele Telstar Feesten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *