1 juli: sportaccommodaties en -kantines weer open

Hieronder vinden jullie een korte uitleg met betrekking tot het (korfbal specifiek) protocol n.a.v. de laatste persconferentie.
Per 1 juli mogen de sportaccommodaties (binnen en buiten) en -kantines weer open. Ook hoeven korfballers van 19 jaar en ouder per 1 juli tijdens het korfballen geen afstand meer van elkaar te houden en zijn wedstrijden weer mogelijk.

Korfballers van 19 jaar en ouder dienen voor en na de training of wedstrijd 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit ook in de kleedkamers en kantines, die – net als toilet- en douchevoorzieningen – per 1 juli weer open mogen. Verder is geforceerd stemgebruik – zoals schreeuwen en spreekkoren – langs het veld niet toegestaan.

Wedstrijden, toernooien en evenementen zijn per 1 juli weer toegestaan. Hierbij mogen toeschouwers aanwezig zijn en zij dienen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Voorlopig mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers zijn, binnen 100. Verder dienen uiteraard de hygiëneregels van het RIVM in acht te worden genomen.

In de afgelopen periode heeft het KNKV, naast het algemene protocol van NOC*NSF, elke keer een korfbal specifiek protocol opgesteld. Met deze versoepelingen van het kabinet en het daaropvolgende protocol van NOC*NSF is een korfbal specifiek protocol momenteel niet meer noodzakelijk. Daarom verwijst het KNKV alle korfbalverenigingen op dit moment naar het protocol van NOC*NSF.

Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie: “Deze versoepeling is geweldig nieuws voor onze verenigingen. Het is fantastisch om te zien hoe de protocollen nageleefd zijn, maar vooral: hoeveel veerkracht onze verenigingen hebben getoond en hoeveel activiteiten ze momenteel organiseren. Ook op de KNKV-activiteiten in het kader van de #korfbalzomer wordt enthousiast gereageerd. Internationals, jeugdinternationals en KNKV-trainers geven momenteel volop clinics in het land en 22 juli is het tijd voor de zomereditie van de ‘This is Korfball Tour’, waarvoor ook tientallen verenigingen zich hebben aangemeld.”

Veelgestelde vragen
Antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en sport vind je op Rijksoverheid.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *