Telstar E2 ongeslagen kampioen!

De E2 wist al dat ze kampioen was voordat ze aan de wedstrijd tegen Woudenberg begon. Want Woudenberg, de nummer 2 in de poule, had op 3 oktober verloren en daarmee de kans op het kampioenschap verspeeld. Met een stralende zon op de achtergrond ging een stralende en stuiterende E2 de strijd aan in deze laatste wedstrijd. De inzet: ongeslagen kampioen worden.

E2 gaat goed van start. Liselotte, Dinand, Evelien en Aron beginnen in het veld. Na twee minuten scoort Dinand al het eerste doelpunt. Woudenberg laat die opening niet lang staan, en het wordt al snel 1-1. Dat zint de E2 niet en dus maken ze er samen 2–1 van. Woudenberg pakte de bal weer teug, maar de E2 weet snel 3-1 te maken. Woudenberg vindt een gaatje in de verdediging: 3-2. En nog een doelpunt voor Woudenberg: 3-3. Het is spannend! Gelukkig weet Evelien er 4-3 van te maken. De E2 staat weer voor. En Dinand maakt de afstand nog weer wat groter: 5-3. Dan fluit de scheidsrechter dat de eerste 10 minuten voorbij zijn.

Het spel wordt hervat. Evelien en Aron maken plaats voor Ezra en Hannelore. Ezra zorgt meteen voor 6-3. Het is even spannend, Woudenberg probeert een paar keer te scoren, gelukkig gaat het mis. En dan weet Ezra weer een kans voor Telstar te pakken: 7-3. Dinant scoort 8-3. Woudenberg probeert een doelpunt te maken, maar Hannelore weet de bal terug te pakken voor Telstar. Toch scoort Woudenberg al snel 8-4.  Er wordt druk heen en weer gerend tussen de twee korven. Niet alle ballen worden zuiver geschoten zodat beide teams elkaar steeds de bal afhandig maken. Woudenberg maakt er weer een punt bij: 8-5. Dan is het rust.

Tweede helft

Evelien en Aron komen bij Ezra en Hannelore in het veld. Nog geen twee tellen na de rust maakt Woudenberg 8-6 en meteen 8-7. Gaat het toch niet lukken om ongeslagen te blijven? Gelukkig weet Evelien de afstand weer te vergroten naar 9-7. En Ezra maakt 10-7.
Er volgt weer een rondje schieten op het doel zonder dat de bal erin gaat. De spelers worden ongeduldig. Ze willen winnen! Maar er is flink tegenstand.
Gelukkig, Hannelore vangt de bal handig af en zorgt ervoor dat er Evelien 11-7 kan maken. Helaas volgt Woudenberg meteen met 11-8. De winst is nog steeds niet zeker!
Dan maakt Aron 12-8. Het is weer rust. Hannelore en Aron gaan eruit. Liselotte en Dinant komen erin.

De laatste 10 minuten

Evelien maakt 13-8. En Liselotte 14-8. Telstar heeft de smaak te pakken: 15-8. Dat ongeslagen kampioenschap gaat er nu waarschijnlijk toch komen. De laatste minuut: 16-8, 17-8 …. Woudenberg maakt nog een punt: 17-9. De scheidsrechter fluit. Telstar E2 is kampioen. Ongeslagen! En met een doelsaldo van +53 punten. Wat hebben ze goed gespeeld!

 

E2, dat zijn: Aron, Dinand, Evelien, Ezra, Hannelore en Liselotte.