What about the love for “KV Telstar”… Casper en Maureen

… and the ‘korfball feeling’ during Covid-19

Vandaag geven we het woord aan Casper en zijn moeder Maureen van Goethem.
Casper speelt in het 2de, is coach van de B2 en scheidsrechter en Maureen is voorzitter van de PR & Media Commissie, sponsor en supporter.

 

Familie van Goethem en Telstar, geef er eens woorden aan…
Maureen: ,,Heel wat jaartjes geleden heb ik zelf twee jaar gekorfbald en gecoacht bij Telstar. Jaren later, toen Minoesch ging korfballen, was het voor mij een soort van thuiskomen. Het familiegevoel dat bij Telstar heerst, dat overkwam mij en dat was fijn. Een paar jaar later ging ook Casper korfballen. Hij was vanaf het begin behoorlijk gedreven. Viktor is onze meest fanatieke supporter.’’
Casper: ,,Wij als gezin zijn al jaren betrokken bij Telstar. Minoesch is inmiddels gestopt. Mijn moeder en ik zijn nog zeer actief, ik meer betrokken bij de sport en mijn moeder namens de PR&Media Commissie in het bestuur. Wij doen dit allemaal met veel plezier.’’

Casper, je speelt in het 2e, je bent coach van de B2 en je bent scheids. Wat vind je het leukste en waarom?
,,Ja, toch zelf spelen… lekker cliché. Waarom is een goede vraag. Ik ben erg fanatiek en wil altijd graag winnen, als speler heb je daar toch iets meer invloed op. Ook het teamgevoel en het samen de strijd aangaan vind ik iets bijzonders hebben.’’

Maureen, je doet ontzettend veel voor de PR & Mediacommissie. Hoeveel tijd per week besteed jij hieraan?
,,Toen de kinderen bij de vereniging kwamen had ik al zoiets van, wat wil ik voor de vereniging doen. Ik werd gevraagd en heb direct ja gezegd. Eerst als commissielid en later als voorzitter. Binnen de commissie hou ik me bezig met de website (technisch en inhoudelijk beheer) en de opmaak van het clubblad ‘De Orbit’, ‘De Telstarter’ en het schrijven van de persberichten voor de lokale kranten. En eerlijk gezegd ben ik hier best veel tijd aan kwijt. Maar ik doe het graag.’’

Samen besteden jullie veel tijd aan vrijwilligerswerk bij Telstar. Welk plezier halen jullie hieruit, ervan uitgaande dat het plezier oplevert 😊
Casper: ,,Het meeste plezier uit vrijwilligerswerk haal ik uit het trainen en coachen van de B2. Dit komt omdat ik graag de jongere generatie help met het speltechnische en groeien als korfballers. Dat ze hier plezier uit halen, geeft gewoon een geweldig gevoel!’’
Maureen: ,,Toch wel de reacties van mensen op bijvoorbeeld een vet dik gevulde ‘Orbit’. Met onze commissieleden weten we de juiste mensen te benaderen en dat is zo leuk om te doen. Zonder vrijwilligers geen sociale contacten, geen trainingen (zonder trainers), geen wedstrijden (zonder vrijwillige scheidsrechters) en geen feestjes (zonder TEC), enzovoorts.’’

Hoe kijken jullie er tegenaan dat een vereniging afhankelijk is van vrijwilligers?
Maureen: ,,Eigenlijk ben ik vrijwilliger omdat ik egoïstisch ben; ik krijg er zelf een hoop voor terug! Ik vind het leuk en gezellig, het werk als voorzitter van PR & Media en daarmee bestuurslid daagt me uit en ik maak (een beetje) het verschil. En dat alles in een leuk team, waar ik veel gezellige, voor nu online, momenten mee beleef. En met heel veel andere vrijwilligers, die allemaal in hun eigen taken belangrijk zijn. Want op dit moment zijn het de vrijwilligers die het verschil binnen de club maken. Ik weet heel goed dat een ander dit ook zou kunnen en ook dat ik niet onmisbaar ben. Vóór mij hebben anderen dit werk gedaan en na mij zullen anderen het weer doen. Nu mag ik meepraten over dingen die de club aangaan en in goed overleg met anderen beslissingen nemen. Want een bestuursfunctie houdt in dat je ervoor zorgt dat de vereniging kan “draaien”. En dat kan moeilijk zijn. Er staan weleens zaken op de agenda waar ik geen verstand van heb en waar ik toch iets van moet vinden. Daar leer ik van. En zo ontwikkel ik mezelf.’’

Minoesch is jullie dochter/zus en heeft ook bij Telstar gecoacht, gekorfbald en is scheidsrechter geweest. Hoe was het voor Viktor (echtgenoot en vader) met allerlei ‘Telstar’ fanatiekelingen om zich heen?
Dat kon hij prima aan hoor 😉 Hij snapte in het begin niets van de spelregels, maar dat vond hij niet erg. Het is jammer dat Minoesch gestopt is. Waar Viktor kon ging hij thuis langs de lijn kijken. Daarnaast was hij degene die naar uitwedstrijden reed en nu is hij bijna altijd bij de thuiswedstrijden en straks als het weer mag.

Maureen wat vind jij leuk aan het spel korfbal, als supporter?
,,Snelheid, tactiek en samenwerken in het spel vind ik bij korfbal het leukst. Daar waar mogelijk kom ik kijken, al is Viktor vaker langs de lijn bij de wedstrijden van Casper te vinden. Natuurlijk wil ik ook dat “wij” winnen en daardoor is het soms te spannend voor mij. Dan krijg je misschien wel zo’n ouder die je niet langs de lijn wilt hebben😉 Nee hoor, grapje. Maar ik ben misschien wel net zo fanatiek als Casper.’’

Casper, wat vind jij het leukste aan het korfbalspel?
,,Het “nieuwere” korfbal vind ik het leukste. Dit houdt in dynamisch spel waarin iedereen gevaarlijk is om een goal te maken. Belangrijk hierbij is dat iedereen altijd in beweging is en dat mensen altijd doelgericht zijn. Je kan hier natuurlijk uit halen dat ik meer een aanvaller ben dan verdediger.’’

Wat doen jullie in het dagelijks leven?
Casper: ,,In het dagelijks leven ben ik accountmanager in de IT-sector. Dit houdt in dat ik een bepaalde klantenset heb waar ik dagelijks veel contact mee heb. Momenteel is dit vooral in het primair- en voortgezet onderwijs. Ik help de klanten met het inregelen van hun IT-middelen van A tot Z👨🏼‍💻’’
Maureen: ,,Inmiddels heb ik bijna veertien jaar een eigen bedrijf in on- en offline grafische vormgeving, maak en onderhoud ik websites waaronder die van Telstar🧑🏻‍💻. Daarnaast schrijf ik al bijna vijftien jaar zakelijke artikelen voor 🗞️De Stad Nijkerk.’’

Jullie hebben beiden iets creatiefs in jullie, gezien jullie banen/interesses. Creatieve mensen zijn ook vaak van het innoveren. Welke innovatie zou Telstar op de agenda moeten zetten?
Casper: ,,Moeilijke vraag… er zijn zoveel dingen die je kunt bedenken, maar overal hangt een prijskaartje aan. We zijn momenteel veel bezig met livestreaming, zoals bijna iedereen in de wereld. Ik denk dat dit al een goede vooruitgang is. Graag zou ik zien dat we bij de selectie steeds meer met beeld en statistieken gaan werken zodat we onze zwakke punten kunnen verbeteren.’’

Stel, morgen worden alle corona-maatregelen opgeheven, wat gaan jullie als eerste doen?
Casper: ,,Het korfbalgerelateerde antwoord zou zijn… een “echte” wedstrijd spelen. Maar toch zou ik een reis naar een warm land willen maken en daar de cultuur willen ontdekken.’’

Wat is je mooiste korfbalmoment Casper?
,,Dat moet toch echt in mijn laatste jaar bij de A1 zijn geweest. Dat jaar zijn wij twee keer ongeslagen kampioen🥇 geworden en hebben wij als team enorme uitslagen op het bord gezet, maar een wedstrijd springt eruit… uit tegen SKF, onze concurrent op dat moment. Ik begon ernaast die wedstrijd, maar kwam er een kwartier voor het einde in met 1 duidelijke opdracht: gaan rebounden en Sander vrijspelen. Op het moment dat ik erin kwam kreeg Sander de volle druk en zakte mijn tegenstander af. Ik scoorde toen de winnende goal, een geweldig gevoel!’’

Maureen, wat was vanuit jouw rol als vrijwilligster de mooiste opdracht/het mooiste moment?
,,Mijn mooiste moment… het jubileum, het PSK, NK en de presentatie van de nieuwe website. We (Steffen en ik) hebben daar veel werk aan gehad. Maar oh zo leuk om te doen. Er zijn zoveel leuke momenten. Daarom ben ik ook vrijwilliger.”

Als je aan Telstar denkt, waar zijn jullie dan trots op?
Casper: ,,De betrokkenheid in de club.’’
Maureen: ,,Voor mij is dat saamhorigheid en familiegevoel. Daarnaast (kampioens)wedstrijden van onze kinderen… bij winst, de blijdschap op hun gezichten, het feestje en de kampioenscertificaten. Maar dat heeft iedere ouder.’’

Wat wil je nog zeggen tegen de lezers van dit stukje?
Casper en Maureen: ,,Het is wat het is… Hopelijk zien we elkaar snel, op of naast het veld!’’

Oh en P.S. … we hebben twee leuke vacatures voor onze commissie op de website staan.

Maureen aan het coachen (rechtsachter)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *