Telstar 1 verliest eerste wedstrijd van het seizoen ruim van Synergo

Telstar/Schoonderbeek 1 is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd het nieuwe seizoen te beginnen met een overwinning. Na een 10-6 ruststand stond er aan het einde van de wedstrijd een 20-10 stand op het scorebord.

Voor de wedstrijd van Telstar/Schoonderbeek 1 trad eerst S2 nog aan. Na een moeizamere eerste helft ging de ploeg van Herman van de Berg ‘erop en erover’ in de tweede helft. Een goede wedstrijd werd beloond met een 13 – 18 uitslag.

De eerste minuten van het 1ste ging het nog gelijk op maar na de eerste goal van Synergo was die ploeg de betere partij. De Hoevelakers werden continu afgetroefd op felheid en energie in de wedstrijd. Synergo liep al gauw uit en sloeg een gat van 4 doelpunten verschil. Hierna was het stuivertje wisselen en floot de scheidsrechter bij een 10 – 6 stand voor de rust.

In de tweede helft moest er veel beter. In de rust werd er het één en ander besproken en vol goede moed kwam het 1ste de kleedkamer uit. Er was nog niets verloren maar er moest geleerd worden van de eigen fouten.

In de tweede helft bleef Synergo domineren. Telstar/Schoonderbeek 1 probeerde het wel, maar kwam er niet aan te pas. Een opleving in zowel het spel als de spelbeleving moest de Hoevelakers weer van nieuwe energie en doelpunten voorzien. Maar helaas bleek die opleving van korte duur. Op dat stukje moeten de Hoevelakers echter wel verder borduren, want daarin zat een werklust die veel gemist werd.

Een flinke nederlaag dus voor Telstar/Schoonderbeek 1. Verliezen tegen een goede ploeg als Synergo kan gebeuren maar de manier waarop moet aan gewerkt worden. Maar er is zeker geen man over boord. De ploeg van Herman Egberts wil zaterdag revanche nemen. Dan zullen zij het opnemen tegen Rust Roest uit Eindhoven en moet er uit een ander vaatje getapt worden. De spelers en trainer hebben er alle vertrouwen in dat dat gaat gebeuren!

We zien jullie als supporters graag langs het veld om de ploeg aan te moedigen. Om 14:00 uur zal S2 beginnen tegen Rust Roest 2 waarna om 15:30 uur beide hoofdmachten de degens zullen kruisen.