Diploma KorfbalTrainer2 voor 5 trainers KV Telstar

Vanavond ontvingen 5 trainers van Korfbalvereniging Telstar/Dé Register Makelaar hun diploma KorfbalTrainer2. Naast een welverdiend diploma deelde KNKV-docent Erwin van Zoeren ook lovende woorden uit: “Jullie zijn een goede groep geweest. Jullie zijn bereid elkaar te helpen en elkaar feedback te geven. Dat zie je niet bij alle verenigingen.”  

Brit van Dunschoten, Jasper van Bloemendaal, Britt van den Top, Marijke Kuijsten-van Ravenhorst, Annelie de Korte (niet op de foto) en Albert Kuijsten waren de trainers die deelnamen aan de cursus. Vier maanden lang hebben zij zich verdiept in de didactiek en pedagogiek van het trainen. Dat deden ze niet alleen door het maken van theorieopdrachten, maar vooral door na te denken over op de manier waarop ze zelf training geven. 

Britt van den Top vertelt waarom ze meedeed aan de cursus: “Ik hoopte te bereiken een betere trainer te worden. Ik wilde de kinderen meer leren en meer uitdagen. De belangrijkste les die ik heb geleerd, is vragen te stellen en de kinderen zelf te laten nadenken.” 

Dit is de eerste groep van de Hoevelakense korfbalclub die het diploma KorfbalTrainer2 heeft behaald. Volgende week start een 2egroep Telstar-trainers met de cursus. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *